ارزیابی سازه های قاب خمشی فولادی آسیب دیده در اثر توالی زلزله و پس لرزه با در نظر گرفتن ضرایب اصلاحی مفاصل پلاستیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE07_463
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرخ حسینی هاشمی

دانشیار، پژوهشکده سازه، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

آران ناصرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشکده سازه، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر به ارائه روشی براي ارزیابی تحلیلی سازه هاي قاب خمشی فولادي در برابر اثرات توالی زلزله و پس لرزه می پردازد . در این تحقیق با توجه به منحنی هاي رفتاري آسیب دیده براي برخی المان هاي قاب خمشی فولادي مانند تیر و ستون، به ارزیابی رفتار قاب خمشی فولادي تحت تحریکات متوالی پرداخته شده است. بدین منظور سازه قاب خمشی ویژه فولادي 4 طبقه اي مورد ارزیابی قرار گرفته است. سازه فولادي 4 طبقه قاب خمشی ویژه متقارن با سه دهانه در هر دو راستا به روش حالت حدي با توجه به مبحث دهم مقررات ملی ساختمان و ویرایش چهارم آیین نامه 2800 به منظور ارزیابی کفایت این روش، طراحی و مورد ارزیابی قرار گرفت. این سازه به وسیله 7 زوج شتابنگاشت به صورت دو جهته که با توجه به روش اشاره شده در آیین نامه 2800 ویرایش چهارم مقیاس شده بود، تحت تحلیل دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی قرار گرفت. با توجه به آسیب به وجود آمده در زلزله اول و برحسب درصد دوران هریک از مفاصل، منحنی آسیب دیده مناسب به هریک از مفاصل اختصاص داده شد و سپس سازه ذکرشده مورد ارزیابی قرار گرفت. با بررسی توزیع دریفت طبقات در سطح فروریزش سازه آسیب دیده مشخص گردید که با افزایش آسیب، با توجه به چگونگی توزیع آسیب در سازه سالم تحت زلزله اولیه، امکان تغییر در رفتار تغییر مکانی سازه وجود دارد. این بدان معنی است که در سازه ثانویه نمی توان همواره طبقات خاصی را از پیش به عنوان محل تجمع آسیب و تغییر دهنده شکل منحنی توزیع دریفت دانست. به وضوح روشن است که علت این پدیده نحوه آرایش متفاوت مفاصل بخصوص در حالت 1 و 2 درصد آسیب اولیه است.

کلیدواژه ها

قاب خمشی ویژه، پس لرزه، رفتار چرخه ای، مفصل پلاستیک، ضرایب اصلاح مفاصل، تحلیل تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.