بررسی میزان خوانایی کتاب فارسی پایه چهارم ابتدایی براساس روش فلش، گانیگ فوگ، مک لافلی و پاور، سامنر و کرل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: DHCONF05_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رضازاده

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر کرمان

ریحانه شجاعی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر کرمان

نرجس رستگاری

دکترای برنامه ریزی درسی، مدرس دانشگاه فرهنگیان کرمان، بخش علوم تربیتی

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی میزان خوانایی کتاب فارسی پایه چهارم ابتدایی در سال تحصیلی 98-99 می باشد؛ بدین منظور از روش های فلشَ، گانینگ فوگ، مک لافلین ، فرای و پاور، سامنر و کرل می توان استفاده کرد. جامعه آماری تحقیق مورد نظر کتاب فارسی پایه چهارم ابتدایی می باشد لذا در اجرای روش های همچون فلش، گانینگ فوگ، مک لافین و پاور، سامنر و کرل کل کتاب به سه بخش مساوی تقسیم و از هر بخش یک درس به صورت تصادفی انتخاب و سپس ازابتدای هر درس انتخاب شده صد کلمه به طور متوالی انتخاب شد و به عنوان نمونه آماری مورد بررسی قرار گرفت اما در روش فرای محقق از قسمت ابتدا، وسط وانتهای کتاب ده جمله متوالی را از یک درس انتخاب نموده و مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که اولا اصل سادگی به دشواری در کتاب مورد بررسی رعایت نشده است، به دست آمده نشان می دهد که اولا اصل سادگی به دشواری در کتاب مورد بررسی رعایت نشده است. دوما سطح سنی و سطح کلاس محتوای مورد مطالعه با سطح سنی و سطح کلاسی دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی تطابق لازم را ندارد و به عبارتی می توان چنین نتیجه گرفت که این کتاب برای دانش آموزان این پایه از لحاظ میزان خوانایی بسیار دشوار است.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، سنجش خوانایی، محتوا، کتاب فارسی، فلش، فرای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.