بررسی نقش »طرح عید و داستان« در تقویت آداب و سبک زندگی اسلامی- ایرانی در دانش آموزان دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوانه امینی گلستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد

سولماز نورآبادی

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه شاهد

چکیده

تحقق ارزش ها و آرمانهای متعالی انقلاب اسلامی مستلزم تلاش همه جانبه در تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی است. رسیدن به این هدف نیازمند ترسیم نقشه راهی است که نحوه طی مسیر بصورت شفاف و دقیق مشخص شده باشد. در تهیه سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش کوشش شد تا با الهام گیری از اسناد بالادستی و بهره گیری از ارزشهای بنیادین آنها و توجه به اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران، چشمانداز و اهداف تعلیم و تربیت در افق1404تبیین شود. »طرح عید و داستان« گامی مؤثر در رشد خلاقیت و تقویت مهارتهای اساسی دانش آموزان می باشد که در راستای مفاد سند تحول بنیادین با هدف تحقق راهکار 2-5 از سند تحول بنیادین مبنی بر ایجاد سازوکارهای لازم برای تقویت آداب و سبک زندگی اسلامی-ایرانی در تمام ساحتهای تعلیم و تربیت، تدوین شده است. در پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی به بررسی نقش طرح عید و داستان در تقویت آداب و سبک زندگی اسلامی- ایرانی پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن است که آثار ادبی میتواند بهترین وسیله برای تغییر نگرش و فرهنگ سازی در کودکان باشد. کودکان میتوانند با خواندن و شنیدن قصه ها به سرمایه های تمدن و میراث فرهنگی خود دست یابند، با آداب و سنن جامعه خویش و جامعه جهانی آشنا شوند و خود را برای زندگی آینده آماده تر سازند. از آنجایی که تاثیر این امر در دانش آموزان مقطع ابتدایی بیش از مقاطع بالاتر است و همچنین درک تاثیر برخی از دروس بوسیله شعر و قصه در فراگیران این مقطع میتواند بیش از وسایل آموزشی دیگر باشد، از اینرو ترغیب دانش آموزان به خواندن کتابهای داستانی توسط آموزگار و ایجاد عادت به مطالعه توسط والدین، آثار قابل ملاحظه ای به همراه دارد.

کلیدواژه ها

طرح عید و داستان، دوره ابتدایی، سند تحول بنیادین، سبک زندکی ایرانی-اسلامی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.