امکان سنجی تشخیص گرفتگی بدنه چاه های آب به روش ویدئومتری واحیاءشیمیایی آن (مطالعه موردی منطقه کوار)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی ،منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AHCONF05_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
کارشناس مسئول پایش کیفی منابع آب، شرکت آب و فاضلاب استان فارس
دانشگاه آزاد استهبان، فارس
دانشگاه تهران
چکیده
مقدمه: چاه ها به علل متفاوت دچار گرفتگی می شوند و در نتیجه آبدهی چاه ها کاهش می یابد. حفر چاه جدید نیز هزینه بر و مشکلاتاجرائی در پی دارد. لذا یافتن راهی جهت افزایش دبی چاه حائز اهمیت می باشد. هدف از این مطالعه افزایش دبی چاه با استفاده از موادشیمیایی (اسید سولفامیک، اسید کربنیک) و ویدئومتری می باشد.روش کار: اطلاعات مربوط به آزمایشات میکروبی و شیمیایی، لوگ حفاری و آزمایشات پمپاژ 4 حلقه چاه از سازمان آب منطقه ای و شرکتآب و فاضلاب فارس اخذ گردید. با استفاده از کنتورهای حجمی، دبی سنجی انجام شد. مکان هایی که گرفتگی وجود داشت با ویدئو متریمشخص گردید و با استفاده از جت، اسیدسولفامیک و (CO(2 تزریق شد و گرفتگی با استفاده از هوای فشرده و آب باز شد و نهایتا پمپاژصورت گرفت و اسیدها خارج گردید و در نهایت گندزدایی با استفاده از پرکلرین صورت گرفت و مجددا دبی سنجی و ویدئومتری انجام شد.نتایج: دبی آب چهار حلقه چاه به ترتیب 3،15،7،3 لیتر بر ثانیه قبل از احیاء اندازه گیری گردید وبعدازاحیاء میزان دبی چاه ها به ترتیب9،32،13،9 لیتر برثانیه بود لذا مشخص گردید با استفاده از مواد شیمیایی می توان میزان آبدهی چاه را بیش از دو برابر افزایش داد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده ،استفاده از اسید سولفامیک به همراه گازکربنیک میتواند اثرگذاری مؤثری در برخی از چاه هاداشته باشد و برخی چاه ها میزان دبی 3 برابر افزایش داشته است. بنابراین توصیه می گردد بجای حفر چاه جدید از روش های احیاء وبهسازی استفاده گردد که ازنظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه می باشد.کلیدواژه ها
آبدهی چاه، اسید سولفامیک، اسید کربنیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.