بررسی مقایسه ای نتایج مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی با استفاده از تكنیك های مختلف در معادن كشور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی ،منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF05_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کریمی

عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

محسن رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی، بهداشت، محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

در نظر گرفتن استانداردهاي زيست محيطي مهمترين ابزار درراه رسيدن به توسعه پايدار مي باشد. براي اينكه يكبرنامه، پروژه و يا طرح مطابق اصول پايداري باشد بايد هرسه جنبه پايداري (اجتماعي، اقتصادي و زيست محيطي)مورد توجه قرار گيرد كه اين سه جنبه در فعاليتهاي معدني به شدت با يكديگر ارتباط دارند. لذا بايد با بررسي وشناسايي مواردي كه بيشترين تاثير منفي بر محيط زيست را دارند به صورت اولويت بندي شده جهت رفع آنها تاجايي كه توان اقتصادي اجازه مي دهد اقدام كرد. در اين تحقيق از تحقيقات ارزيابي اثرات زيست محيطي در معادنكشور با استفاده از تكنيك هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت و نتايج آن با يكديگر مقايسه گرديد. در مطالعاتيكه در منابع ذغال سنگ انجام شده است ، روش هاي ماتريسي به عنوان ابزاري ساده و كارامد در ارزيابي اثراتزيست محيطي عنوان شد كه قادرند با بهره گيري از اطلاعات ميداني، دانش كارشناسي و ساير منابع اطلاعاتي دردسترس، وضعيت زيست محيطي گزينه ها و فعاليت هاي توسعه اي را با صرف زمان اندك به صورت كمي و مقايسهپذير نمايش دهند در ميان روش هاي ماتريسي موجود RIAM به علت احتساب بزرگي اثر فعاليت، شعاع اثرگذاري،پايداري اثر و قابليت تجمع پذيري اثرات ميتواند به عنوان روشي مناسب جهت ارزيابي سريع اثرات زيست محيطيباشد. همچنين تكنيك فيليپس ارزش بالقوه كاربرد مدل رياضي پايداري را در EIA براي تعيين و حل و فصلمسائل مربوط به پايداري و ناپايداري توسعه نشان داده است . استفاده از تكنيك فازي در تحليل نتايج ماتريسEMM، در مورد پارامترهاي زيست محيطي همچون حيات وحش ، نمي توان درك درستي از مهمترين عاملآلوده كننده داشت. براي كنترل و كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي بايد يك محدوديت سومي را تحت عنوانمحدوديت زيست محيطي براي تعيين طرح بهينه معادن اعمال كرد. با اين كار سناريوهاي متفاوتي بر اساس ارزشخالص فعلي سود و محيط زيست تعريف ميشود كه با توجه به ملزومات معدنكاري نوين، استفاده از ارزيابي چرخهحيات بهترين راهكار ممكن براي كنترل و كاهش اثرات زيست محيطي است.

کلیدواژه ها

ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA)، معادن، روش های ارزیابی، محیط زیست، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.