ارزیابی مبادله آب مجازی گندم به منظور بهره وری در مصرف آب استان اصفهان
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی ،منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AHCONF05_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 497
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه اردکان
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان
چکیده
با افزایش روبه رشد جمعیت و نیاز روزافزون بشر به غذا و آب، ارزیابی بهره وری آب در بخش کشاورزی و نیز مبادلات آب مجازی امری مهم و ضروری به نظر می رسد. آب مجازی به مقدار آبی گفته می شود که یک کالا با یک فرآورده کشاورزی طی فرآیند، تولید، مصرف می کند تا به مرحله تکامل برسد. هدف از این مطالعه بررسی آب مجازی، بهره وری آب و مبادله آب مجازی محصول گندم سه شهرستان استان اصفهان (شهرستان اصفهان، اردستان و شهرضا) در بازه زمانی 33 ساله، از سال زراعی 62-1361 تا 94-1393 می باشد. به همین منظور مقدار آب مجازی با استفاده از نیاز خالص آبیاری که از نرم افزار NETWAT استخراج شد و با درنظر گرفتن راندمان آبی 48 درصد محاسبه شده است. براساس نتایج حاصلف م یانگین آب مجازی گندم شهرستان اصفهان، اردستان و شهرضا به ترتیب معادل 2/2، 2/68 و 2/29 متر مکعب برکیلوگرم بدست آمد. همچنین با توجه به مقدار متوسط تولید در شهرستان اردستان، میزان صرفه جویی در آب به طور متوسط براری محصول گندم با واردات از شهرستان اصفهان و شهرضا به ترتیب حدود 8476 و 6887 متر مکعب بدست آمد. در این پژوهش، شهرستان اصفهان وارد کننده ی آب مجازی و شهرستان اردستان و شهرضا صادر کننده آب مجازی در محصول گندم به شمار می روند.کلیدواژه ها
آب مجازی، بهره وری آب، مبادله آب مجازی، گندممقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.