مدل‌سازی عددی رفتار سقف یوبوت و مقایسه آن با سقف‌های عرشه فولادی، کوبیاکس و دال بتنی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه آنالیز سازه -زلزله، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ASE-17-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید شریفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

احمد ملکی

مدیر مسئول مجله

چکیده

بی‌شک یکی از اعضای اصلی و مؤثر در سازه‌های ساختمانی، سقف می‌باشد که نوع اجراء این قسمت از سازه نقش بسزایی در سرعت و کیفیت کل سازه خواهد داشت. استفاده از مصالح قدیمی و روش‌های سنتی ساخت، دیگر جوابگوی سرعت مورد نظر و نیازهای طراحی نمی‌باشد. در این تحقیق سعی شده است علاوه بر معرفی ساختار سقف یوبوت، رویکرد مقایسه‌ای از نظر عملکرد سازه‌ای با دیگر سقف‌های متداول نظیر سقف عرشه فولادی، دال بتنی و کوبیاکس ارائه گردد. بدین منظور پس از اطمینان از نتایج مدل‌سازی با استفاده از نرم افزار اباکوس، به مدل‌سازی نمونه‌های عددی و مقایسه آنها با سایر سقف‌های متداول پرداخته شده است. نتایج حاصل نشان دهنده این است که با مقایسه دال‌های بتنی مشاهده می‌شود که با افزایش مقاومت فشاری نمونه‌ها مقدار بار نهایی تسلیم افزایش یافته ولی بعد از نقطه تسلیم شکست نمونه‌ها آنی بوده و سپس ظرفیت باربری به ازای جابجایی یکسان ثابت مانده و با کاهش 30 درصدی تعداد یوبوت‌ها و با افزایش 20درصدی مقاومت فشاری، مقدار ظرفیت باربری در حدود32/22درصد افزایش یافته است. با مقایسه‌ این نمونه‌ها با حالت بدون کاهش تعداد یوبوت‌ها مشخص می‌شود که تقریبا به ازای هر نمونه مشابه، مقدار ظرفیت باربری 10 درصد افزایش یافته است. همچنین سقف یوبوت نسبت به سایر سقف‌ها دارای سختی و ظرفیت باربری بیشتری می‌باشد و دال بتنی نیز دارای کمترین ظرفیت باربری در جابجایی‌های یکسان بوده و عملکرد سقف عرشه‌فولادی با سقف کوبیاکس نیز از نظر ظرفیت باربری نزدیک هم بوده ولی از نظر میزان سختی یا شیب منحنی نیرو- جابجایی، سقف کوبیاکس سختی بیشتری از خود نشان داده است.

کلیدواژه ها

سقف‌های یوبوت, عرشه فولادی, کوبیاکس, دال بتنی, ظرفیت باربری, سختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.