مکان یابی احداث سد زیرزمینی دشت بیرجند خراسان جنوبی با قابلیت های RS و GIS

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR01_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کاردان مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه بیرجند

مرتضی دهقانی

کارشناس ارشد آبخیزداری- اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی

محسن محتشم

کارشناس شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی

ابوالفضل اکبرپور

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند

چکیده

در دهه های اخیر، از یک طرف محدودیت منابع آب، وقوع پی در پی دوره های خشکسالی، افزایش نیازهای آبی ناشی از افزایش جمعیت و صنایع و از طرفی آلودگی منابع آب باعث گردیده که تامین منابع آب سالم بیشتر به چشم آید.در سالیان اخیر نیاز به احداث سدهای زیرزمینی با توجه به خشکسالی و کاهش سطح سفره آبخانه ها بیشتر به چشم آمده است . این سازه ها توانسته اند از یک طرف باعث کاهش تبخیر و تعرق و از طرف دیگرسبب کاهش هدر رفت رواناب شده است . در این مطالعه سعی شده تا مکان یابی مناسبی برای احداث سد زیرزمینی در دشت بیرجند که از لحاظ اقلیمی در شرایط خشک قرار دارد صورت گیرد . بدین منظور با استفاده از تصاویر رقومیSRTM و تصاویرماهواره ای Land Sat7 اقدام به برداشت شیب ، جهت حرکت آبهای زیرزمینی و پوشش گیاهی در سطح منطقه شد سپس با استفاده از مطالعات صورت پذیرفته در محیط آبخوان و برداشت های میدانی اعم از خاک، زمین و ... با تلفیق لایه های بدست آمده مطالعات مکان یابی را برای احداث سد زیرزمینی انجام داده و محدوده در نظر گرفته شده برای انجام این طرح را در خروجی دشت بیرجند در نزدیکی روستای فدشک انتخاب گردید.

کلیدواژه ها

سد زیرزمینی، منابع آب، تصاویرSRTM ماهواره لندست، مکان یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.