ارائه روشی نو جهت تعیین دنباله‌روی در فلوتاسیون بدون کلکتور کانی‌های سولفیدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم و مهندسی جداسازی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSSE-5-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم قبادی

tarbiat modares

محمود عبدالهی

استاد فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس تهران

محمد رضا خالصی

tarbiat modares

چکیده

جدایش کانی‌ها با فلوتاسیون بر پایه تفاوت در آبرانی سطح کانی‌ها می‌باشد، اما بعضی ذرات بدون توجه به آبپذیری سطحشان به دنبال آب و مواد جامد، به فاز کف راه می‌یابند. مکانیزم‌های مختلفی برای دنباله‌روی ارائه شده ‌است و پارامترهای زیادی بر آن موثرند. لذا روش‌های متفاوتی جهت اندازه‌گیری میزان دنباله‌روی ارائه شده‌اند. در این مقاله ضمن ارائه روشی جدید جهت اندازه‌گیری سهم دنباله‌روی در فلوتاسیون کانی‌های سولفیدی، تاثیر پارامترهای سرعت همزن، درصد جامد پالپ، مدت زمان کف‌گیری و غلظت کفساز بر دنباله‌روی کالکوپیریت مس مزرعه بررسی شده‌است. در این روش، با فلوتاسیون بدون کلکتور و با حذف آبرانی کانی با کنترل Eh، سهم دنباله‌روی در فلوتاسیون این نمونه و پارامترهای موثر بر دنباله‌روی مشخص شد که به ترتیب اهمیت عبارتنداز: مدت زمان کف‌گیری، درصد جامد پالپ، غلظت کفساز و دورهمزن. در شرایط بهینه‌ی درصد جامد پالپ=%10، دورهمزن=rpm/908، غلظت کفساز=g/t2/20 و زمان=min1/1، میزان بازیابی مس با دنباله‌روی به حداقل %6/0 رسید.

کلیدواژه ها

پتانسیل پالپ, آبرانی, شرایط بهینه, کالکوپیریت, پارامترهای موثر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.