بهبود پایداری دینامیکی ژنراتور سنکرون

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF06_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین آذرین فر

استادیار، مجتمع آموزش عالی گناباد،گروه مهندسی برق و کامپیوتر

سیدعلی امین حسینی

هیات علمی فنی، آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بیرجند، دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان جنوبی، بیرجند

محمود صدوقی

مربی، مجتمع آموزش عالی گناباد،گروه مهندسی برق و کامپیوتر

چکیده

سیستم قدرت به عنوان بزرگترین سیستم ساخت بشر وظیفه تامین انرژی مصرفی مصرف کنندگان را برعهده دارد. از جمله عوامل مهمی که همواره در مطالعات سیستم قدرت مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، مسئله پایداری سیستم قدرت میباشد. در این بین، پایداری ژنراتور سنکرون به عنوان ستون فقرات سیستم قدرت از اهمیت بسیاری برخوردار بوده تا آنجا که پایداری ژنراتور سنکرون را برابر با پایداری شبکه میتوان در نظر گرفت. از جمله مواردی که پایداری ژنراتور را به خطر می اندازد، تغییرات ناچیز اما ناگهانی در سیستم قدرت نظیر کلیدزنی های پیاپی و یا تغییرات بار میباشد که ممکن است سبب ناپایداری ژنراتور گردد. اینگونه ناپایداری را که به ناپایداری دینامیکی و یا ناپایداری نوسان پایین معروف است همواره در سیستم قدرت مشاهده میگردد. در این مقاله، برای مقابله با ناپایداری دینامیکی ماشین سنکرون روشی بر مبنای طراحی فیدبک حالت ارائه گشته است. در این سیستم با استفاده از ماتریس فیدبک حالت و طراحی ضرایب آن بر اساس تخصیص مقادیر ویژه ژنراتور، پایداری سیستم در برابر اغتشاش وارد بر آن مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان نیز، با مقایسه نتایج حاصل از شبیه سازی میتوان دریافت که فیدبک حالت عملکرد بسیار مناسبی را در کاهش نوسانات برجای گذارده است.

کلیدواژه ها

پایداری دینامیکی، مدل هفرون فیلیپس، تخصیص مقادیر ویژه، کنترل فیدبک حالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.