اثر بیوچار بر آبگریزی خاک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF08_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیبا صادقی عسکری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سید علی اکبر موسوی

دانشیار بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهدی زارعی

دانشیار بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهروز رضایی

استادیار بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

خاک های مناطق خشک و نیمه خشک به دلیل کمبود مواد آلی نیاز به افزودن اصلاح کننده دارند که این مواد می توانند ویژگی های مختلف خاک را تحت تأثیر قرار دهند. یکی از ویژگی های فیزیکی مهم خاک آبگریزی است. از آنجایی که تاکنون پژوهش های اندکی در ارتباط با بررسی اثر بیوچار بر آبگریزی در خاک های آهکی انجام شده است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثر سطوح صفر، 1/5 و 3 درصد بیوچار کود گاوی بر آبگریزی ایستا در دو خاک آهکی با بافت متفاوت (لومرسی و لومشنی) و در سه زمان 44 بیوچار کود گاوی در بافت لومشنی سبب کاهش 40، 80 و 120 روز پس از شروع آزمایش انجام شد. کاربرد سطوح مختلف بیوچار کود گاوی در بافت لومشنی سبب کاهش و در بافت لومرسی سبب افزایش آبگریزی شد. گذشت زمان در خاک آهکی با بافت لومشنی سبب افزایش آبگریزی به ترتیب به میزان 6/7 و 13 درصد شد اما در بافت لومرسی با گذشت زمان این ویژگی ابتدا به میزان 1/2 درصد افزایش و سپس 2/2 درصد کاهش یافت.

کلیدواژه ها

زاویه تماس آب با خاک، بیوچار کود گاوی، ، تغییرات زمانی، لوم رسی و لوم شنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.