ارزیابی کاربرد ماده آلی اسید هیومیک و کود شیمیایی فسفر بر رو برخی از پارامترهای مرفولوژیکی گیاه دارویی زولنگ (Eryngium caucasicum)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
- کد COI اختصاصی: AFPICONF08_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 495
نویسندگان
گروه علوم باغبانی- گرایش گیاهان دارویی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
گروه باغبانی- گرایش گیاهان دارویی ، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
گروه باغبانی- گرایش گیاهان زینتی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
زولنگ (Eryngium caucasicum) با دارا بودن ترکیبات اسانسی، ترپنوئیدها، ساپونین ها، فلاونوئیدها، کومارین ها، پلیاستیلنها و استروئیدها دارای ارزش دارویی بالایی می باشد که در شمال کشور بصورت خودرو رشد کرده و به عنوان سبزی معطر استفاده می شود. به منظور بهبود صفات رویشی زولنگ این تحقیق با هدف بررسی اثر سطوح مختلف برخی کودهای شیمیایی و آلی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و تیمارهای اسید هیومیک در سه سطح (0.3 و 6 گرم بر لیتر) و سه سطح کود فسفر (0، 1.5 و 3 گرم بر لیتر) در گلدان و به صورت محلول پاشی صورت گرفت. صفات مورد بررسی شامل تعداد برگ، ارتفاع بوته، طول برگ، عرض برگ، وزن تر اندام، وزن تر ریشه، وزن خشک اندام و وزن خشک ریشه مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که کودهای اسید هیومیک و فسفر بر روی تعداد برگ، ارتفاع بوته، طول برگ و عرض برگ تاثیر گذار است. همچنین صفات عرض برگ و طول برگ تحت تاثیر اثر متقابل این دو کود قرار گرفت اما کودهای اسید هیومیک و فسفر نتوانسته اند بر روی صفاتی نظیر وزن تر اندام، وزن تر ریشه، وزن خشک اندام و وزن خشک ریشه اثر معنی داری بگذارند. نتایج نشان داد که تعیین و مصرف سطوح مناسب کودهای شیمیایی و آلی تواما می تواند برخی از خصوصیات مرفولوژی این گیاه دو منظوره دارویی و سبزی را بهبود ببخشد.کلیدواژه ها
ارتفاع بوته، چتریان، کود آلی، محلول پاشی، وزن ترمقالات مرتبط جدید
- آبزی دار کردن دریاچه سدهای نوینساخت استان چهارمحال و بختیاری برای جایگزینیمعیشتهای سنتی استان )مطالعه موردی: سنجش گروههای غذایی برای ماهیان بیآسیبپیشنهادی پرورشی
- عنوان چالش ها و فرصت های سرما زدگی دیرس بهاره بادام
- برخی روشهای شیمیایی کنترل خسارت سرما در محصولات زراعی و باغی
- گیاه کاکتوس علوفه ای .Opuntia ficus-indica (L.) Mill: چالش ها و راهکارهای مدیریت سرمازدگی در کشت آن
- پیش بینی دمای کمینه روزانه و بررسی میزان تاثیر برخی عوامل جوی بر آن در شهرکرد
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.