استفاده از کشاورزی ارگانیک در جهت حفظ محیط زیست و دست یابی به توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF08_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی ضرابی

استادیار مهندسی علوم باغبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

ندا لاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گرایش منظر از دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

چکیده

به دنبال افزایش جمعیت جهانی در صده بیستم، سامانه های کشاورزی بیش از پیش به نهاده ها و عملیات خارجی برای تولید محصولات غذایی برای تامین امنیت غذایی متکی شده اند.همین امر باعث بروز مشکلات بسیاری همچون آلودگی منابع آب وخاک، بروز بیماری های جدید گیاهی ،کاهش کیفیت محصولات،که خود این امر نیز موجب سوتغذیه و انواع بیماری ها می شود. به علت این مشکلات که در اثر مصرف بی رویه مواد شیمیایی در کشاورزی و روش های رایج تولید مواد غذایی بروز کرده است. توجه به نظام کشاورزی پایدار افزایش یافته است.از کشاورزی ارگانیک به عنوان آخرین تلاش ها برای ترویج و تشویق نظام هایی که از نظر اجتماعی ، اقتصادی و محیط زیست پایدار بوده و جایگزین مناسبی برای نظام های مثبتی بر کشاورزی با کاربرد مواد شیمیایی می باشد نام می برند.این نوع کشاورزی که شناخته شده ترین نظام کشاورزی پایدار است. دارای تاثیراتمهمی از جمله اجتماعی، اقتصادی،زیست محیطی و کشاورزی بر توسعه پایدار می باشد. این مقاله که به روش مروری و با استفاده از منابع کتوب و اینترنتی تهیه شده تلاش دارد.که به اهمیت نقش کشاورزی ارگانیک با تاکید بر توسعه کشاورزی پایدار بپردازد و در پایان راه پیشنهادات کاربردی لازم را ارائه دهد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تولید و چگونگی توسعه کشاورزی ارگانیک انجام شده است، و به مسائلی مثل اهداف کشاورزی، پتانسیل های کشاورزی ارگانیک در ایران و اصول کشاورزی .ارگانیک، و به بررسی موانع و مشکلات ،ارگانیک توسعه کشاورزی ارگانیک نیز پرداخته است.

کلیدواژه ها

کشاورزی ارگانیک، کشاورزی پایدار، توسعه پایدار، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.