افزایش وضوح تصاویر به دست آمده از میکروسیتی اسکن مغزه با استفاده از تکنیک های یادگیری عمیق

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی شیمی و مهندسی شیمی با تاکید بر فناوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF07_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قادری

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

علیرضا خزعلی

استادیار گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

مهران صفایانی

استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

موضوع اين پژوهش افزايش وضوح تصاوير به دست آمده از ميکروسي تي اسکن مغزه با استفاده از تکنيک هاييادگيري عميق مي باشد. بدين منظور شبکه مولد تخاصمي پيچشي عميق افزايش تفکيک پذيري پيشنهاد شد. معماريشبکه هاي مولد تخاصمي شامل دو زير مدل است: يک مدل مولد براي توليد نمونه هاي جديد و يک مدل متمايزگر برايدسته بندي نمونه هاي توليد شده در دو دسته واقعي از دامنه و جعلي که توسط مدل مولد ساخته شده است. براي پايداريبيشتر شبکه مولد تخاصمي از لايه هاي پيچشي به جاي لايه هاي کاملا پيوسته استفاده مي گردد. همچنين براي توليد تصاويربا کيفيت بيشتر يک تابع هزينه جديد براي بهينه کردن مدل اضافه شده است. با آموزش اين شبکه مي توان تصاوير با وضوح بالارا از تصاوير با وضوح کم در ابعاد يکسان توليد کرد؛ که انجام چنين هدفي به عنوان تکنيک هاي افزايش تفکيک پذيريشناخته شده است. با تحقق اين هدف، ديگر نياز به صرف هزينه زياد جهت عکسبرداري با وضوح بالا از نمونه مغزه هاي کوچکنخواهد بود و همچنين مي توان بدون از دست دادن ميدان ديد از تصاوير با وضوح کم، تصاوير با وضوح بالا را توليد کرد. با بهدست آوردن تصاوير با وضوح بيشتر، خواص سنگ و سيال همچون تراوايي نسبي و فشار موئينه به دست آمده به کمکشبيه سازي دقيق تر خواهد بود. به همين دليل پيش بيني دقيق تري از عملکرد مخزن خواهيم داشت.

کلیدواژه ها

میکروسی تی اسکن مغزه، یادگیری عمیق، شبکه مولد تخاصمی، مدل مولد، مدل متمایزگر، وضوح بالا، وضوح کم، افزایش تفکیک پذیری، خواص سنگ و سیال، تراوایی نسبی، فشار موئینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.