پیش بینی مشکلات رفتاری بر اساس شیوههای والدگری، سبک های دلبستگی، کمال گرایی مثبت و منفی در نوجوانان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش در روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: NCRP01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته رده

کارشنارسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

مریم مشایخ

استادیار گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

بیوک تاجری

استادیار گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی پیش بینی مشکلات رفتاری بر اساس شیوه های والدگری، سبک های دلبستگی، کمال گرایی مثبت و منفی در نوجوانان انجام شده بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول ناحیه 4 شهر کرج در سال تحصیلی 98-99 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل داد. یک گروه نمونه با حجم 187 نفر از طریق نمونه گیری خوشهای از بین دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول ناحیه 4 شهر کرج انتخاب گردید. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون چند متغیره تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد کههر 3 متغیر (شیوه های والدگری و سبک های دلبستگی و کمال گرایی مثبت و منفی) مشکلات رفتاری نوجوانان را پیش بینی می کنند. بین سبک دلبستگی ایمن و مشکلات رفتاری رابطه منفی معنادار وجود داشت. بین سبک دلبستگی اجتنابی و سبک دلبستگی اضطرابی با مشکلات رفتاری رابطه مثبت معنادار وجود داشت. بین مشکلات رفتاری و شیوه فرزندپروری مستبدانه رابطه مثبت معنادار وجود داشت. بین شیوه فرزندپروری مقتدارنه و مشکلات رفتاری رابطه منفی معنادار وجود داشت. بین کمال گرایی منفی و مشکلات رفتاری رابطه مثبت و معنادار و بین کمال گرایی مثبت و مشکلات رفتاری رابطه منفی و معناداری P< 0/01 وجود داشت. تحلیل رگرسیون نیز بیانگر آن بود که شیوه فرزند پروری مقتدرانه، سبک های دلبستگی و کمال گرایی مثبت و منفی در پیش بینی مشکلات رفتاری، سهم دارند. در مجموع نتایج حاکی از آن است که شیوه های والدگری و سبک های دلبستگی و کمال گرایی مثبت و منفی نقش موثری در مشکلات رفتاری نوجوانان ایفا می کند.

کلیدواژه ها

سبک های دلبستگی، شیوه های والدگری، کمال گرایی مثبت و منفی، مشکلات رفتاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.