پهنه بندی خطر سیل در حوضه هراز

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم سلیمانی

دانشیار مرکز GIS دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

سیل یکی از حوادث طبیعی می باشد که هر ساله موجب خسارات جانی و مالی در نقاط مختلف ایران می گردد. درطی چند دهه اخیر بروز سیلابهای متعدد در استان مازندران موجب مرگ شماری از مردم و تخریب منازل، تاسیسات، باغات و مزارع گشته است. دشتهای سیلابی شامل اراضی حاصلخیزی می باشد که در معرض خطر سیلابها قرار دارند. برای مهار و تعدیل خطر سیلاب روشهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها روش پهنه بندی سیلاب می باشد. نقشه های پهنه بندی سیلاب در مطالعات مدیریت دشتهای سیلابی کاربرد وسیعی دارند. یکی از مهمترین کاربردهای نقشه های پهنه بندی سیل، تعیین حدود گذرکاه سیل و اراضی سیل گیر حاشیه می باشد. در این مطالعه سعی گردید تا با استفاده از داده های هیدرومتریک و برداشت زمینی از مقاطع مختلف رودخانه به پهنه بندی خطر سیل در حوضه هراز با دوره های مختلف پرداخته شود. هدف از این مطالعه شبیه سازی رفتار هیدرولوژیکی رودخانه هراز، تعیین پهنه های سیل در دوره های بازگشت مختلف به منظور حفظ زمینهای مجاور رودخانه هراز و کاهش فرسایش در کناره ها و بستر رودخانه و همچنین کاهش احتمال وقوع سیلاب می باشد.

کلیدواژه ها

سیل، احتمال وقوع سیلاب، استان مازندران، رودخانه هراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.