بررسی دورههای خشکسالی شهرستان گنبد کاووس با استفاده از شاخص استاندارد بارش
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: INCWR01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1296
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تبریز
دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه تبریز
کارشناس ارشد سازه های آبی دانشگاه تبریز
چکیده
با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از مساحت کشور در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، لذا خشکسالی همواره یکی از عمده ترین دغدغه های سیاست گذاران کشور بوده است. خشکسالی از دیرباز در ایران اثرات نامطلوبی بهمراه داشته است. تغییرات شدید بارش از لحاظ مقدار، شدت و پراکندگی باعث شده است که خشکسالی هرچند سال یکبار در جایی از این کشور حادث شود و خسارات زیادی را در ابعاد مختلف فراهم آورده و بحران های گسترده ای را در ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایجاد نماید از جمله این خسارات کمبود منابع آب، کمبود تولیدات کشاورزی و دامی،کاهش مراتع، فزونی مهاجرت، طغیان آفات نباتی و افزایش بیماری ها می باشد. در این تحقیق با استفاده از شاخص استاندارد بارشSPI) وضعیت خشکسالی شهرستان گنبد کاووس در بین سالهای 1343 تا 1386 مورد پایش قرار گرفته است. بدین منظور شاخص استاندارد بارشSPI) برای دوره های زمانی 1، 3، 6 ،12 و 24 ماهه برای ایستگاه سینوپتیک گنبد کاووس تعیین گردید. بررسی روند خشکسالیها نشان داد که وقوع خشکسالیهای کوتاه مدت در این شهرستان امری معمول به نظر میرسد. برسی شاخص در مقیاس 12 ماهه نیز نشان داد که طولانیترین مدت خشکسالی مربوط به دهه پنجاه شمسی بوده است و شدیدترین خشکسالی نیز مربوط به سال 1344 می باشدکلیدواژه ها
خشکسالی، بارندگی، شاخص استاندارد بارشSPI) گنبد کاووسمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.