جستاری بر طراحی مرکز هنرهای نمایشی خراسان بادر نظر گیری خرده فرهنگ های بومی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکتم جمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی اترک قوچان

بهزاد علیپور

استادیارگروه معماری موسسه آموزش عالی اترک قوچان

چکیده

فرهنگ به عنوان زیربنای ساخت جامعه و طراحی شهری به عنوان علم و هنر تولید فضا برای انسان ها همواره درکانون توجه علوم مختلف بوده اند و آیینها و آداب و رسوم هر ملت، سازنده عناصر فرهنگی جامعه محسوبمی شوند. در روزگار بحران هویت یکی از راههای حفظ هویت فرهنگی، بازگشت به آیین ها و آداب و رسومسنتی و بومی است. هنرهای بومی از مواریث فرهنگی هر منطقه و محمل اصالت ها و ارزش های فرهنگی وهنری هر جامعه محسوب می شوند و بدون شک راهی مطمئن برای زنده نگهداشتن آداب و سنن هر ملت. مردمبا اصالت خودشان زندگی می کنند و هنر سایه ای بر ذهن و زندگی آنها می افکند و از همین رهگذر است کههنر بومی شکل میگیرد که باید آن را معرفی و گسترش داد. استان خراسان از جمله استان هایی ست که دارایفرهنگ و هنری اصیل و غنی بوده و هنرمندان این خطه از دیرباز آثار ارزشمندی را به جامعه هنر عرضه کردهاند؛ اما باید گفت که در بررسی های به عمل آمده به طور مختصر این مسئله مشخص می گردد که امروزه به هنربومی استان و زنده نگهداشتن و تداوم آن در متن زندگی، آن طور که باید اهمیت داده نمی شود. لذا برای پرکردن این خلاء موضوع این پژوهش طراحی مرکز هنرهای نمایشی خراسان با تأکید بر خرده فرهنگ های بومیانتخاب شده است. با توجه به ماهیت تحقیق و موارد ذکر شده در روش تحقیق پژوهش حاضر از شیوه هایتوجیحی تحلیلی و مطالعات پیمایشی بهره گیری خواهد شد. ابزارهای مورد کاربرد تحقیق مطالعات کتابخانه -ای به همراه مطالعات میدانی پروژه مرکز هنرهای نمایشی خراسان می باشد.

کلیدواژه ها

هنرهای نمایشی، هویت فرهنگ فرهنگی، بومی، خرده فرهنگ های بومی، خراسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.