یکپارچه سازی ارزیابی چرخه حیات LCA و مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM به منظور به ینه سازی انرژی و تاثیرات زیست محیطی مصالح ساختمانیدر مرحله طراح ی مفهومی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوگند شاه محمدی

کارشناسی ارشد معماری و فناوری،گروه فناوری، دانشکده معماری و شهرسازی و دانشگاه علم وصنعت

فرزاد جلائی

دانشیار پژوهشی، مرکز تحقیقات ساخت و ساز، سازمان مل ی تحقیقات کانادا

احمد اخلاصی

استادیار، دکترای معماری و تکنولوژی و روش های ساخت،گروه فناوری، دانشکده معماری و شهرسازی و دانشگاه علم و صنعت

چکیده

طراحی ساختمان های پایدار نیازمند گزینش مصالح و سیستم هایی با عملکرد بهینه از نظر مصرف انرژی وتاثیر زیستمحیطی هستند. درحقیقت ارزیابی تاثیراز زیست محیطی و انرژی مصرفی اجزای ساختمان در مرحله اولیه طراحی می تواندبه طراحان کمک کند بهترین تصمیم را در جهت انتخاب بهینه ترین آلترناتیو داشته باشند. در بین ابزارهای مختلف موجودبرای طراحی ساختمانی بهینه و پایدار، ارزیابی چرخه حیات از جمله روش های شناخته شده جهت سنجش تاثیرات زیستمحیطی و انرژی مصرفی (شامل انرژی نهان و انرژی بهره برداری) است. مفهوم مدلسازی اطلاعات ساختمان به طراحانامکان بررسی و مقایسه آلترناتیوهای مختلف در مرحله اولیه طراحی را می دهد. هدف از این تحقیق، یکپارچه سازی مفهومBIM و LCA به عنوان دو مفهوم شناخته شده در مراحله اولیه طراحی به منظور ارزیابی تاثیرات زیست محیطی و بهینهسازی انرژی اجزای مختلف ساختمان می باشد. اجرای موفق این روش باعث پیشرف قابل توجهی در روند تصمیم گیریدرانتخاب مناسب ترین گزینه ها برای رسیدن به طراحی ساختمان های سبز با بیشترین کارایی انرژی در طول مراحل اولیهطراحی و سنجش تاثیرات زیست محیطی آنها می شود. در این تحقیق یک پروژه به عنوان نمونه موردی برای نشان دادنکاربردی بودن این رویکرد ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

ارزیابی چرخه حیات، مدلسازی اطلاعات ساختمان، تاثیرات زیست محیطی، انرژی نهان، انرژی بهره برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.