تاثیر طراحی معماری بر مصرف انرژی منازل مسکونی اقلیم سرد با تکیه بر چرخه خورشید (نمونه موردی شهر قوچان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شادمان

دپارتمان هنر و معماری دانشکده شهید رجایی دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی

حمیدرضا یوسف زاده

عضو هیئت علمی دانشکده شهید رجایی دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی

محمد شادمان

مهندس اجرایی عمران دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

در كشور ما مناطق اقليمي متفاوت و شرايط آب و هوايي در فصول سال مختلف مي باشد، معماري راه حل ها و شيوه هاييمنطقي جهت فراهم نمودن شرايط آسايش انسان را ابداع نموده است . يكي از سمبل هاي معماري پايدار، معماري سنتيايراني است كه به موضوع هاي اكولوژيكي وكارايي انرژي، هم به لحاظ پايين بودن قيمت اوليه و هم به لحاظ پايين بودنقيمت جاري و كاركردي بنا، پاسخگو بوده است . جانمايي فضاها در پلان، انتخاب پوسته مناسب با اقليم ،ابعاد بازشوهاومواردي از اين دست در طراحي معماري همواره در كانون توجه بوده اند. از مهمترين شرايط داخلي ساختمان ها تهيه گرمايشو سرمايش و تهويه مطبوع مناسب با توجه به نوع فعاليت انسانها است.توجه به طراحي بناها كالبد شهرهاي اقليم سرد و خشک كه از مصرف كنندگان عمده انرژي هاي فسيلي به شمار مي روند،مي تواند بخش عمده اي از مصرف و در نتيجه كاهش آلودگي هاي ناشي از مصرف آن ها را تقليل دهددر بررسي بناها ، استفاده از انرژي هاي تجديد پذير همچون جريان هوا ، نور ، حرارت آفتاب و ... در ساخت و سازها مدنظر سازندگان بوده است، همچنين سعي شده است تا ساخت بنا كم ترين تأثير منفي را بر محيط زيست داشته باشد. مهمترين نكته درمعماري جديد استفاده بيش از حد از انرژي هاي غير قابل تجديد (فسيلي) است كه علت اصلي آن استفاده ازمصالح نامناسب و حمل و نقل آنها و طراحي اشتباه بنا با استفاده از وسائل گرم كننده وخنک كننده با توجه به شرايطاقليمي است . در اين مقاله سعي شده، تا ويژگي هاي معماري در اقليم سرد شهر قوچان بررسي شودودر اين منطقه معماريبه گونه اي باشد تا در ساختمان ها استفاده بهينه از انرژهاي فسيلي وتجديد پذيراز جمله خورشيد، بيشترين كارايي را داشته باشد.

کلیدواژه ها

معماری بنا، طراحی اقلیم سرد، انرژی خورشیدی، شهر قوچان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.