کاربرد رویکرد تلفیقی طرح تعالی AHP / DEA دررتبه بندی مدارس متوسطه براساس مدیریت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS13_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم یعقوبی

استادیار گروه ریاضی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۳۶۹۷-۱۹۳۹۵، تهران، ایران

اسما اقبال

کارشناس ارشد تحقیق در عملیات، دانشگاه پیام نور، گناباد، ایران

چکیده

روش AHP / DEA برای رتبه بندی واحدهای تصمیم گیرنده از ترکیب دو مقوله تحلیل پوششی داده ها DEA و فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP انجام شده است. در این روش با ترکیب نقاط قوت DEA و AHP به رتبه بندی واحدهای تصمیم گیرنده می پردازیم. در این پژوهش از روش تلفيقي AHP / DEA به منظور بررسی و رتبه بندی مدارس متوسطه شهری دوره ی اول که طرح تعالی مدیریت را اجرا کرده اند استفاده شده است. در این مقاله از یک رویکرد تلفیقی کمی و کیفی برای رتبه بندی مدارس متوسطه استفاده شده است، در این روش ابتدا یک مدل تحلیل پوششی داده ها برای هر زوج از مدارس بدون در نظر گرفتن سایر مدارس حل می گردد. سپس با استفاده از نتایج بدست آمده از حل مدلهای تحلیل پوششی داده ها، ماتریس مقایسات زوجی تشکیل و با حل مدل فرایند سلسله مراتبی تحلیل یک سطحی، رتبه بندی کامل انجام می شود. ماتریس مقایسات زوجی بر مبنای حل مدل تحلیل پوششی داده ها برای هر جفت مدارس قرار دارد که این روش، یک روش کمی است، اما رتبه بندی نهایی با استفاده از یک رویکرد کیفی صورت می گیرد. مزیت الگوی پیشنهادی، رتبه بندی کامل نمایندگی های تحت مطالعه است؛ چرا که در روش تحلیلی پوششی داده ها ممکن است بیش از یک مدرسه نمره کارآیی یک را کسب کند که در این صورت رتبه بندی آنها مشکل خواهد بود. بنابر این استفاده از چنین رویکرد تلفیقی به منظور حل این مشکل است.

کلیدواژه ها

فرایند تحلیل سلسله مراتبی؛ تحلیل پوششی داده ها؛ رتبه بندی؛ روش تلفیقی AHP/ DEA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.