ارائه مدل برنامه ریزی ریاضی فازی بر مبنای اعتبار برای مسئله زمانبندی دو هدفه ماشین های موازی همراه با تاثیر زوال کار و یادگیری و با در نظر گرفتن زمان های آماده سازی وابسته به توالی گذشته

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS13_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رستمی

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی شاهرود

امیر صبری پور

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی شاهرود

امیر ابراهیم زاده پیله رود

دکتری تخصصی مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

این مقاله، مسئله دو هدفه زمانبندی ماشین های موازی غیر یکسان را در شرایطی که اثر زوال و یادگیری بصورت تواما در نظر گرفته شده است و پردازش کارها نیازمند زمانهای آماده سازی وابسته به توالی گذشته است، بررسی می نماید. از آن جا که در شرایط دنیای واقعی، پارامتر های مسائل حالت عدم قطعیت دارند، در این مقاله زمان های پردازش و همچنین موعد های تحویل بصورت اعداد فازی مثلثی در نظر گرفته است. با کمک معیار اعتبار، یک مدل ریاضی غیر خطی بر مبنای برنامه ریزی فازی محدودیت شانس (FCCP) با هدف مینیمم کردن دو هدف به طور همزمان یعنی، مجموع دیرکردها و مجموع زود کردها (ET) و بیشترین زمان تکمیل کارها (makespan) ارائه می گردد. از آنجا که این مدل ریاضی، یک مدل ترکیبی عدد صحیح غیر خطی می باشد، لذا نرم افزار حل تضمینی برای بدست آوردن جواب بهینه جهانی ندارد. به همین دلیل یک الگوریتم ترکیبی NSGA- II و VNS ارائه می شود. نتایج محاسباتی نشان می دهد که این الگوریتم برای حل مسائل، بخصوص با اندازه بزرگ، مفید است.

کلیدواژه ها

ماشین های موازی؛ محیط فازی؛ زوال کار؛ اثر یادگیری؛ زمان آماده سازی؛ مجموع زود کردها و دیرکردها؛ بیشترین زمان تکمیل الگوریتم ترکیبی فرا ابتکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.