کاهش ضایعات تولید با استفاده از روش AHP

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS13_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن حیدریان

عضو هیات علمی، دانشکده مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

سمیرا میرقاسم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی فناوری اطلاعات در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

تولید محصول با کیفیت و مورد نظر مشتری با مصرف کمینه منابع همواره از نظر تولید کنندگان یک چالش جدی و همچنین یک رویا است که به صورت عام ناب سازی تولید نامیده می شود. تعدادی از متدولوژی های مهم برای دست یافتن به یک استراتژی ناب سازی تولید عبارتند از: تولید ناب تولید چابک و صنعت نسل ۴ در همین راستا در این تحقیق تلاش شده است این سه متدولوژی در شرکت بلبرینگ ایران مورد تحقیق و مقایسه قرار گیرند. لذا ۹ معیار، کاهش ضایعات محصول، افزایش رقابت پذیری، کاهش هزینه تولید، کاهش دوباره کاری تولید، افزایش کیفیت محصول، کاهش خطای آماری، کاهش ریسک تولید، کاهش خطای تجهیزاتی، سازگاری با تغییراتی که مشتری ایجاد می کند، مورد مقایسه قرار گرفت و مشخص گردید کدام یک از این متدولوژی ها نسبت به معیارهای مفروض و به چه اندازه تاثیر گذارتر هستند. ابزار تحلیل و مقایسه در این تحقیق روش AHP میباشد. در این راستا با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی و نظر کارشناسان شرکت بلبرینگ ایران و سایر کارخانه ها و تحلیل دادهها با بکارگیری نرم افزار EC متدولوژی صنعت نسل ۴ بر اساس ارزش های تولید برگزیده و مناسب برای خط تولید بلبرینگ ایران شناخته شد. نتایج به دست آمده حاکی از اهمیت بسیار زیاد کاهش دوباره کاری و همچنین عوامل دیگری از قبیل کاهش خطای تجهیزاتی کاهش ضایعات محصول، افزایش کیفیت محصول به ترتیب از عوامل مهم در کارخانه بلبرینگ ایران می باشد و بکار گیری متدولوژی صنعت نسل ۴ برای بهبود مستمر در خط تولید می باشد.

کلیدواژه ها

خطاهای آماری؛ مدیریت فناوری اطلاعات ارزش؛ ارزش های تولید.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.