راهکاری ترکیبی برای بهبود خاصیت کشسانی در محیط رایانش ابری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-50-3_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی قبائی آرانی

دانشکده فنی مهندسی - دانشگاه آزاد اسلامی مولفه قم

چکیده

کشسانی، به‌عنوان یک از مهم‌ترین ویژگی‌هایی محسوب می‌شود که فناوری رایانش ابری را از دیگر فناوری‌های رایانش توزیعی، متمایز می‌کند. این ویژگی، از این حقیقت بهره می‌گیرد که فرایند تخصیص دهی منابع، به‌عنوان رویه‌ای محسوب می‌شود که می‌توان آن را به‌صورت پویا اجرا نمود. ارائه راهکاری کارامد برای بهبود خاصیت کشسانی هم برای ارائه‌دهندگان و هم برای کاربران سرویس‌های رایانش ابری مفید و کارآمد واقع خواهد شد. ارائه‌دهندگان خواهند توانست با راهکاری که در این مقاله طراحی، ارزیابی و توسعه داده خواهد شد، خاصیت کشسانی سرویس‌های ابری خود را ارزیابی کرده و آن‌ها را بهبود بخشیده و مزیت کمی یا کیفی خود در رقابت با سایر رقبا را افزایش دهند. در این مقاله، راهکاری ترکیبی برای بهبود خاصیت کشسانی با استفاده مدیریت بافر و مدیریت متمرکز کشسانی ارائه می‌شود. مدیریت بافر وظیفه کنترل صف ورودی درخواست را به عهده دارد و مدیریت کشسانی با استفاده از یادگیری تقویتی، کنترل خاصیت کشسانی سیستم را به عهده دارد. مؤثر بودن راهکار پیشنهادی تحت سه بار کاری واقعی Google Cluster، Yahoo Cluster و Wikipedia ارزیابی شده است. نتایج آزمایشات نشان می‌دهد که راهکار پیشنهادی در مقایسه با دو راهکار CTMC و ControCity موجب کاهش زمان پاسخگویی 15.2 درصد، و افزایش بهره‌وری به میزان 13.2 درصد و افزایش خاصیت کشسانی را درحد 19.8 درصد نشان می‌دهد.

کلیدواژه ها

خاصیت کشسانی, مدیریت بافر, یادگیری تقویتی, رایانش ابری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.