تحلیل ارزیابی کارایی الگوریتم‌های انتخاب شبکه در شبکه‌های بی‌سیم ناهمگن نسل پنجم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-50-2_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا هنرور

بخش مخابرات و الکترونیک- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه شیراز

علیرضا ذوالقدر اصلی

بخش مخابرات و الکترونیک- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه شیراز

چکیده

یکی از ارکان نسل جدید شبکه‌های سیار بی‌سیم امکان دسترسی به شبکه‌های ناهمگن با فن‌آوری‌های مختلف و امکان دست‌به‌دست شدن بین آن‌هاست. در این فرآیند یکی از کلیدی‌ترین گام‌ها، مسئله «انتخاب شبکه»­ از بین بهترین گزینه در دسترس است. اگرچه روش‌ها و الگوریتم‌های متنوعی جهت حل این مسئله مطرح گردیده است، اما یک مبنای استاندارد و جامع جهت ارزیابی کارایی این روش‌ها وجود ندارد. در این مقاله با ارائه تعریفی فراگیر از درجه رضایت مشتری و«کیفیت تجربه استفاده از سرویس»، «شاخص جامع کارایی» جهت مقایسه کارایی شبکه‌ها پیشنهاد می‌شود. روش پیشنهادی مبتنی بر «تحلیل سلسله‌مراتبی» بوده و تمامی عوامل مؤثر در رضایت نهایی مشتری در گزینش شبکه هدف به‌نحوی سیستماتیک و پویا لحاظ می‌گردد. این ایده خود منجر به طرح یک الگوریتم جدید به نام ACANS در انتخاب شبکه گردیده که یک الگوریتم «کاربر محور» «به کمک اطلاعات شبکه» است و «با آگاهی از شرایط و مقتضیات کاربر» به شکل خودکار ملاحظات ویژه هر کاربر را در انتخاب شبکه اعمال می‌کند. با انجام شبیه‌سازی، روش پیشنهادی با الگوریتم‌های شناخته‌شده رایجی چونTOPSIS  ، TRUST ،MEW  و SAW مورد ارزیابی و مقایسه قرارگرفته است. درنهایت نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که الگوریتم پیشنهادی در شاخص‌های متعددی ازجمله تعداد دست‌به‌دست شدن‌ها، حجم ترافیک دریافتی کاربر، هزینه سرویس و مصرف انرژی منطبق با ترجیحات کاربر بوده و کارآیی بالاتری در مقایسه با روش‌های قبلی دارد.

کلیدواژه ها

انتخاب شبکه, دست‌به‌دست شدن عمودی, شبکه‌های بی‌سیم ناهمگن, شاخص جامع کارآیی, نسل پنجم شبکه سیار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.