بررسی کیفی نقش معناگرایانه معماری ایرانی اسلامی در شکل دهی و هویت بخشی به مدارس ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP04_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد ناظری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره)

مارال فروغی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

محمدرضا ساختمان گر

دانشجوی دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی

سمیه خزایی پول

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی

چکیده

بدون شک یکی از موضوعات مهم درهرجامعه ای، آموزش دانش آموزان و عوامل اثر گذار بر آن است.این تحقیق در پی آن است که با شناسایی عناصر معماری ایرانی اسلامی و بررسی تأثیر آن ها بر ایجاد انگیزه یادگیری در دانش آموزان، مدلی مناسب برای ساخت مدارس پیشنهاد کند. این پژوهش بصورت کیفی و با استفاده از روش نظریه زمینه ای (گراندد تئوری) به انجام رسیده است. جامعه ی مورد نظر براساس شناخت 23 تن ازاساتید و متفکران حوزه ی توسعه انتخاب شده است. و نمونه ها از بین اساتید برجسته ی هنر، مدیریت، معماری، تاریخ، مدیریت و جامعه شناسی انتخاب ومورد مصاحبه ی عمقی قرار گرفته اند. روش انتخاب محققان براساس نمونه گیری نظری صورت گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که معماری ایرانی اسلامی دارای شاخص ها و معیارهای است که می توان آنها را در مدارس ایجاد کرد. این تحقیق نشان داد که در معماری ایرانی اسلامی برای مدارس به 13 جنبه شامل: مؤلفه های معماری اسلامی، مؤلفه های معماری ایرانی، جامعه پذیری ایرانی، انگیزش، تلفیق معماری ایرانی اسلامی، تلقین، نور، سعادت، تغییرپذیری، حقیقت، حکمت متعالیه، ارتباط و مرکریت تمدن ایرانی. و در ایجاد مدارس مبتنی بر معماری ایرانی-اسلامی با توجه به اهداف متعالی اسلامی، انسان سعادتمند مد نظربوده که با انسان مرفه غربی متفاوت است.

کلیدواژه ها

معماری ایرانی - اسلامی، تلفیق، آموزش، فضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.