معناشناسی واژة «خرابات» در غزلیات سنایی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
- کد COI اختصاصی: ICLP04_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 397
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان
چکیده
اهل طریقت برای بیان تعالیم از زبان عبارت و برای بیان مواجید خود از زبان اشارت بهره برده اند. رکن اصلی زبان اشارت، استعاره ها و نمادهایی برای بیان دریافت های عرفانی است. بررسی کارکرد این واژه های کلیدی می تواند نوع کاربرد زبان اشارت را برای بیان تجارب عرفانی روشن سازد. سنایی در سروده های خود از هر دو زبان بهره گرفته است اما از زبان اشارت در غزلیات از دایرة واژگانی خاصی بهره برده است. تحلیل کاربرد این واژگان اهمیت زیادی در شناخت زبان عرفانی سنایی دارد. سنایی این واژه ها را در حوزه های جدید و طیف های معنایی متنوع به کار برده است. یکی از این واژه ها، واژة «خرابات» است. این پژوهش به بررسی واژة خرابات بر اساس الگویی معناشناختی متأثر از الگوی توشیهیکو ایزوتسوم یپردازد. سنایی واژة خرابات را از حوزة معنایی منفی به قلمرو معنایی مستحسن انتقال داده و از آن به عنوان کلمه ای کلیدی برای بیان مفاهیم بلند عرفانی بهره برده استکلیدواژه ها
سنایی، زبان عرفانی، زبان اشارت، شعر عرفانی، خراباتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.