بررسی ارائه ی مدل پیش بینی وقوع خرابی ترك خوردگی جمع شدگی خمیری درروسازی های بتنی با در نظر گرفتن اثر عوامل محیطی مختلف

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI12_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن زیاری

استاد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، یاران

سیدجواد وزیری کنگ علیائی

کارشناس ارشد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

حسن فضائلی

استادیار، گروه راه وترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- شمال، تهران، ایران

چکیده

خرابی ترك خوردگی ناشی از جمع شدگی خمیري یکی از دلایل ایجاد ترك در روسازي هاي بتنی بوده که منجر به کاهش دوام وسطح سرویس جاده در بلند مدت می گردد. عوامل محیطی مختلف، اثرات متفاوتی بر حساسیت ترك خوردگی خمیري در اینروساز ي ها دارد. تحقیق حاضر، با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی ، به بررسی ارائه ي مدلی جهت پی ش بینی وقوع خرابی تركخوردگی ناشی از جمع شدگی خمیري در طرح مخلوط بتن روسازي با در نظر گرفتن اثر عوامل محیطی مختلف شامل دماي محیط،رطوبت نسبی هوا و سرعت جریان باد می پردازد. از آزمایش ASTM C1579 و تحلیل تصاویر دیجیتال جهت تعیین زمان وقوع تركخوردگی بتن در شرایط محیطی مختلف استفاده شده و با استفاده از نتایج به دست آمده، و تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره،ضرایب مدل تعیین می شود. نتایج به دست آمده از تحلیل نشان داد که با توجه به ضرایب همبستگی و تحلیل واریانس (ANOVA)،مدل ارائه شده مناسب بوده اما نتایج آزمون دوربین- واتسون قادر به بررسی مناسب بودن مدل ارائه شده نبود. نتایج به دست آمدهنشان داد که مدل پیش بینی وقوع ترك خوردگی ارائه شده ، با دقت نسبتا مناسبی می تواند وقوع خرابی ترك خوردگی ناشی از جمعشدگی خمیر ي در شرایط محیطی مختلف را پیش بینی کند، اما جهت استفاده ي گسترده از این مدل در طرح مخلوط ها و روسا زيهاي با هندسه ي مختلف، نیاز به انجام آزمایش بیشتر و کالیبره کردن مدل می باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که با استفاده از مدلهاي پیش بینی و انجام آزمایش ها ي ارزیابی به صورت محدود، می توان حساسیت روسازي بتنی به خرابی ترك خوردگی ناشی ازجمع شدگی خمیري در شرایط محیطی محل ساخت جاده را ، پیش بینی کرده و اقدامات پیشگیرانه ي مناسب را اتخاذ کرد.

کلیدواژه ها

روسازی بتنی، خرابی ترک خوردگی جمع شدگی خمیری، مدل پیش بینی، عوامل محیطی مختلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.