رویکردها و چالش های شهر هوشمند در مدیریت شهری یکپارچه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در کامپیوتر، برق و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CONFITC05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نجفی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی

مهدی کرباسی

دانشجو کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

روند رشد گسترده شهرنشینی توام با دیگر روندها و رویدادهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فناوری و زیستمحیطی باعث ظهور طیف گسترده ای از چالش ها و بحران ها برای جوامع انسانی مستقر در مناطق شهری شده است. برخیاز پیش بینی ها نشانگر حاد شدن این مشکلات در آینده نزدیک و بعضی دیگر مبین ظهور جدی در آینده دورتر است. امابه هر تقدیر، مدیران شهری موظف به درک این شرایط درحال ظهور و برنامه ریزی پیش دستانه جهت مقابله با آنهاهستند. این پژوهش، حرکتی آغازین و ابتدایی جهت درک مسایل و شرایط پیش رو است. مهمترین اهداف شهر هوشمند،ایجاد جامعه ای با کیفیت زندگی بالاتر، محیط اقتصادی پویا و رو به رشد، و شکل گیری محیط زیستی پایدارتر است.فناوری های نوین، از طریق بهبود عملکرد و بهره وری بخش های مختلف زندگی شهری باعث کاهش هزینه های شهری وشکل گیری فرصت های نوین برای جامعه شده اند. از سال 2017 میلادی، تغییر رویکردی به سمت جلب مشارکت هرچهبیشتر شهروندان و کسب وکارها در توسعه و تحول شهری، یا شکل گیری شهروند هوشمند، در اکثر جوامع شهری رخ دادهاست. هدف شهرهای هوشمند کاه ش چالش های پیش روی شهرها، از جمله کمبود منابع انرژی، بهداشت، مسکن، آبو تضعیف زیرساخت ها (جاده ها، مدارس و حمل و نقل) است. پیشرفت های اخیر در فناوری اطلاعات و ارتباطات توام باکاهش هزینه فناوری، همانند کاربردهای تلفن همراه ارزان، رسانه های اجتماعی رایگان، سیستم های رایانه ای ابری، وراهکارهای مقرون به صرفه جهت استفاده از حجم بالای داده، فرصت ها و ابزارهای بهتری را جهت درک، انتقال وپیش بینی کارکردهای شهری در اختیار شهرها قرار داده است.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، شهروند هوشمند، مدیریت شهری هوشمند، حکمروایی هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.