گرایش کارآفرینی و عملکرد بین المللی شرکت های کوچک و متوسط: نقش واسطه ای قابلیت شبکه و یادگیری تجربی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد سالم در بانک، بورس و بیمه
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF06_334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا رمضانی

فارغ التحصلی کارشناسی ارشد، گروه حقوق بین الملل، دانشگاه پیام نور، واحد سمنان، سمنان، ایران

مرید قادرپور

فارغ التحصلی کارشناسی ارشد، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، واحد پاوه، پاوه، تهران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی گرایش کارآفرینی و عملکرد بین المللی SME ها: نقش واسطه ای قابلیت شبکه و یادگیری تجربی درشهر شیراز انجام شده است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گرداوری داده ها توصیفی-همبستگی بود. جامعهآماری پژوهش مورد نظر کلیه شرکتهای کوچک و متوسط مه فعالیت بین المللی دارند در شهر شیراز است که با استفاده از جدولمورگان و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای 384 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامهاستاندارد عملکرد بین المللی گرشوسکی و همکاران (2015)، قابلیت شبکه چن و همکاران (2009)، یادگیری تجربی یبلمسترمو وهمکاران (2004) و گرایش کارآفرینی والتر و همکاران (2006) استفاده گردیده است. در تحقیق حاضر به منظور تعیین رواییپرسشنامه ها از روایی محتوا و سازه استفاده شد؛ همینطور به منظور سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفادهشد که یافته ها بیانگر پایا و روا بودن ابزار اندازه گیری بود. داده های گرداوری شده حاصل از توزیع پرسشنامه در دو بخش توصیفیو استنباطی (معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای Spss و Smart Pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد گرایش کارآفرینی بر قابلیت شبکه (0.844)، و بر یادگیری تجربی (0.716) و بر عملکرد بین المللی به میزان (0.285) تأثیر داشت. همچنین قابلیت شبکه به میزن (0.244) بر عملکرد بین المللی و یادگیری تجربی نیز به میزان (0.438) بر عملکرد بین المللی تأثیر دارند.

کلیدواژه ها

گرایش کارآفرینی، یادگیری تجربی، قابلیت شبکه، عملکرد بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.