بررسی تأثیر موانع فراروی برند بر عملکرد کسب و کار بنگاه های کوچک و متوسط(SMEs) باتوجه به نقش میانجی برندگرایی و هویت برند در شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری استان تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی بهبود و بازسازی سازمان و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CIROB01_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه توکلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

محمدعلی عبدالوند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

رحیم محترم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

هدف این مطالعه بررسی تأثیر موانع فراروی برند بر عملکرد کسب و کار بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) باتوجه به نقش میانجی برندگرایی و هویت برند در شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری استان تهران است که با استفاده از متغیرهای موانع فراروی برند، برندگرایی، هویت برند(جایگاه یابی برند، ارزشهای برند و چشم انداز برند) ، عملکرد برند و عملکرد مالی، مدل مفهومی تحقیق شکل گرفته است. روش تحقیق حاضر، از نظر هدف کاربردی، ازنظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی و از نظر رویکرد، کمی میباشد. که با به کارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی، داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه ی آماری این پژوهش، شرکتهای دانش بنیان کوچک و متوسط مستقر در پارکهای علم و فناوری استان تهران میباشند. نمونه گیری با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد و تعداد 97 نمونه قابل قبول جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و Smart PLS3 انجام شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که متغیر موانع فراروی برند بر برندگرایی تأثیر منفی و معکوس دارد. هچنین برندگرایی بر تمامی مؤلفه های هویتبرند شامل جایگاه یابی برند، ارزشهای برند و چشم انداز برند، تأثیر مثبت و مستقیم دارد. متغیرهای جایگاه یابی برند، ارزشهای برند و چشمانداز برند بر عملکرد برند تأثیر مثبت و مستقیم دارند و عملکرد برند بر عملکرد مالی تأثیر مثبت و مستقیم میگذارد و نیز متغیر نوع مشتری (مصرف کننده و کسب وکار) رابطه ی بین »برند گرایی و جایگاه یابی برند«، »جایگاه یابی برند و عملکرد برند« و » چشم انداز برند و عملکرد برند« را تعدیل میکند. همچنین متغیر نوع صنعت(تولیدی و خدماتی) رابطه ی بین » برند گرایی و ارزشهای برند«، »ارزش های برند و چشم انداز برند«، »جایگاه یابی برند و عملکرد برند« و »چشم انداز برند و عملکرد برند« را تعدیل میکند.

کلیدواژه ها

موانع فراروی برند، برندگرایی، هویت برند، عملکرد برند، عملکرد مالی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.