بررسی اثر جاری سازی استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ISO 45001(مطالعه موردی در کارگاه¬های ریخته¬گری)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF03_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1026
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید اشکانی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی مواد – مواد پیشرفته، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران،

چکیده

در یک تعریف کلی حوادث ناشی از کار به حوادثی اطلاق می گردد که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می‌افتد. مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول به کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام مأموریتی گردد. در پژوهش حاضر، با هدف بررسی کاهش حوادث در محیط کار در کارگاه های ریخته-گری، ضمن پیاده سازی استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (ISO 45001) به بررسی آمار حوادث در یک بازه 9 ماهه از شش ماه دوم سال 97 تا پایان سه ماه اول سال 98 پرداخته شد. جامعه مورد مطالعه 5 کارگاه ریخته گری در نظر گرفته شد و برای ارزیابی از شاخص ضریب تکرار حادثه (FR)، شاخص ضریب شدت حادثه (SR)، شاخص SAFE-T-SCOREو شاخص شدت تکرار حادثه (FSI) استفاده گردید. نتایج نشان داد با پیاده سازی استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی در کارگاه های مورد مطالعه، توسط تیم چندتخصصی با رهبری مدیریت ارشد سازمان، 12 ریسک اصلی شناسایی و پس از تدوین 6 دستورالعمل، آموزش و بهینه سازی شرایط کارگاهی، تعداد حوادث شغلی در بعضی موارد تا 100 درصد کاهش داشته است. همچنین کلیه شاخص های اشاره شده، پس از بررسی در وضعیت مطلوب تری قرار گرفته اند. نتایج بیانگر این مهم نیز بود که در راستای پیاده سازی استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، مشکلاتی وجود دارد که بالغ بر 58 % مشکل، مربوط به مسائل مالی سازمان ها می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، ISO 45001، شاخص ضریب شدت حادثه، شاخص شدت تکرار حادثه، شاخص ضریب تکرار حادثه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.