بررسی تاثیر تبخیر و تعرق بر میزان افت سطح ایستابی و فاصله زهکشهای پلکانی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC03_472
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1449
نویسندگان
دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
چکیده
در مناطق با شدت بالای تبخیر و تعرق در طی فصل رویش و باردهی، ریشه اغلب گیاهان فعالانه آب را از اعماق خاک جذب کرده و نقش موثری در افت سطح ایستابی ایفا مینمایند. لذا لحاظ کردن اثرات تبخیر و تعرق، نرخ افت سطح ایستابی را افزایش داده و متعاقباً باعث افزایش فاصله زهکشها و به تبع آن کاهش هزینه های اجرایی میگردد. در تحقیق حاضر با استفاده از آمار و دادههای هواشناسی و مزرعهای مربوط به اراضی کشت و صنعت امام خمینی (ره) سعی در محاسبه تأثیر تبخیر و تعرق بر روند افت سطح ایستابی و به تبع آن فاصله زهکشهای پلکانی، تحت شرایط مزرعه آزمایشی گردید. نتایج نشان میدهد برای1/5 ، 2و 2/5 روزبعد از قطع آبیاری به ترتیب 10 ، 7 و 9 سانتی مترافت بیشتر نسبت به بدون در نظر گرفتن تأثیر تبخیر و تعرق در حداکثر تراز سطح ایستابی حاصل شده است، که در نظر گرفتن این مقادیر باعث کاهش 9 تا 1 درصدی فاصله زهکش ها میگردد. اما این مقادیر برای 3/5 روز بعد از قطع آبیاری یکسان میباشند که این موضوع بیانگر ایناست که بعد از عمق 1/2 متری سطح زمین، تأثیر تبخیر و تعرق بر روی افت سطح ایستابی از بین رفته استکلیدواژه ها
تبخیر و تعرق، زهکش پلکانی، سطح ایستابی، دبی زهکش، فاصله زهکشیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.