تحلیل شناسه های آسیب پذیری و خطر به منظور تخلیه ساختمان های مرتفع شهری در حریق ( مطالعه موردی شهر بابلسر)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICIRES07_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید گیوه چی

دانشیاردانشکده محیط زیست ، پردیس دانشکده های فنی – دانشگاه تهران

مهدی حبیبیان

دانش آموخته مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

از آنجایی که ارائه شناسه های آسیب پذیری و خطر برای سانحه حریق با توجه به عوامل آسیب پذیری که موجب گسترش حریق در شهر می شود، و همچنین با توجه به بالا بودن میزان خسارات در چنین سوانحی، از اهمیت بالایی برخوردار است . سوابق حریق گسترده در شهر بابلسر بیانگر تاثیر نقاط آسیب پذیر شهر بر میزان خسارت آن می باشد . در این پژوهش به ارائه شناسه های آسیب پذیری و خطر به منظور تخلیه ساختمان های مرتفع شهری درحریق پرداخته شد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی پیمایشی از نوع کاربردی می باشد، بدین صورت که با بررسی آتش سوزی های گذشته شهر بابلسر از نظر عوامل ایجاد و گسترش و میزان خسارت وارده و همچنین طراحی پرسشنامه فاکتورهای آسیب پذیری در شهر بابلسر در مقیاس لیکرت و تکمیل آن توسط 151 نفر از کارشناسان امر مدیریت بحران که به فرمول کوکران انجام شده و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار SPSS به ارائه شناسه های آسیب پذیری و خطر پرداخته شده است. بررسی پرسشنامه های توزیع شده توسط آزمون T تک گروهی عوامل آسیب پذیری شهر بابلسر مورد تایید کارشناسان قرار گرفته و رتبه بندی این عوامل بر اساس رای کارشناسان به عمل آمده است، بدین صورت که بافتهای فرسوده با میانگین رتبه ای 2/311 به عنوان مهمترین عامل و همجواری با نقاط خطرناک با میانگین رتبه ای 1/536 به عنوان کم اهمیت ترین عامل ایجاد و گسترش حریق شناسایی شده است. نتیجه گیری : نتایج این تحقیق نشان می دهد که گویه بافت های فرسوده با میانگین رتبه ای 2/311 دارای بیشترین اهمیت و گویه همجواری با نقاط خطرناک با میانگین رتبه ای 1/536 دارای کمترین اهمیت بوده است.

کلیدواژه ها

آسیب پذیری و خطر، حریق، ساختمان های مرتفع ، شهر بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.