نقش روشنایی شهری و طراحی نور پردازی در امنیت شهر زاهدان (با تاکید بر اصول صحیح نور پردازی در مناظر شهری)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM03_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب شهرکی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و کارشناس زیبا سازی

محمدامیر براهویی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری معاونت خدمات شهری شهرداری زاهدان

داوود شاقوزائی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و مدیریت هماهنگی و نظارت بر خدمات شهر

چکیده

در این مقاله سعی بر آن داریم تا با آشنایی بر ضرورت وجود نور به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر منظر شهری به بررسی نقش نورپردازی شهری در تأمین امنیت شهر و نقش باز دارنده ی آن از وقوع جرم و جنایت بپردازیم. طراحی روشنایی شهری نه تنها موضوعی صرفا تزئینی نیست، بلکه روشی در جهت پاسخ به جست و جوی ما برای روش پیشرفته تأمین امنیت و آسودگی بهتر و محیط می باشد. امروزه نورپردازی، تعریف کننده هویت و سیمای شبانه شهر است و نبود نور و وجود تاریکی شب عوارضی همچون افزایش حوادث، تصادفات، جرایم و بزه کاری و کاهش امنیت اجتماعی را سبب می شود. در این مطالعه برای نشان دادن مکانیسم تأثیر روشنایی بر عملکرد انسان در جامعه به بررسی و مطالعه تأثیر نور بر انسان از جهات مختلف فیزیکی و روحی پرداختیم. تحقیقی پیرامون عوامل مؤثر بر ایجاد روشنایی مناسب شهری، نیازهای مکانهای رایج شهری و افراد مختلف در جامعه به نور انجام دادیم و پیشنهاداتی در این زمینه مطرح نمودیم .امنیت اجتماعی و نقش بازدارنده روشنایی در مقابل جرم و جنایت در محیط شهری موضوع اصلی این مقاله است که با مراجعه به منابع مختلف و تحقیقات میدانی نتایج آن در شرح کامل مقاله وجوددارد.نکته مهمی که در این میان باید به آن توجه نمود این است که همان طور که روشنایی کم در افزایش جرم و جنایت و تصادفات مؤثر است افزایش بیش از حد حجم نور نیز می تواند کاهش امنیت را به دنبال داشته باشد . با بررسی چگونگی کاربرد تکنولوژی بوسیله ی به کارگیری علم ، فناوری و هنر در جهت کار آمدتر نمودن سیستم روشنایی شهر زاهدان در نهایت به این نتیجه رسیدیم که با نور پردازی صحیح و اصولی علاوه بر زیباسازی شهر زاهدان و کاهش آلودگی نوری چگونه می توان گام های مؤثری در جهت تأمین امنیت کلان شهر زاهدان برداریم.

کلیدواژه ها

طراحی روشنایی، امنیت شهر، نور پردازی، آرامش و امنیت شهروندان، روش های صحیح نورپردازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.