بررسی جایگاه نور در معماری بناهای مذهبی ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM03_321
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 494
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، لرستان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، لرستان، ایران
چکیده
نور طبیعی که سرچشمه آن خورشید است، اولین شرط برای بینایی و عنصری ضروری در معنا بخشی به آثار معماری می باشد. تجلی نور در بنا حس های مختلفی در محیط داخلی برای کاربران فضا به وجود می آورد که با ایجاد فضایی معنوی در معماری بناهای مذهبی دارای نقش نمادین علاوه بر ضرورت فیزیکی آن می باشد. از این رو در ادیان مختلف جایگاه والایی دارد و تداعی کننده حضور پروردگار است. به طور کلی نور در معماری این نوع بناها علاوه بر تاثیرات مستقیم همچون ایجاد روشنایی دارای تاثیراتی غیر مستقیم همچون اثرگذاری بر بعد روانشناختی عابدان و کم کردن بار مادی بنا می باشد. در این مقاله از روش توصیفی- تحلیلی، بر مبنای مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است و اهداف آن بررسی جایگاه نور در معماری بناهای مذهبی ایران و تاثیر رمزگونه آن در ایجاد حس معنویت برای عبادت کنندگان و القای حس سبک سازی در این گونه بناها می باشد.کلیدواژه ها
نور طبیعی، بناهای مذهبی ایران، فضای معنوی ، نقش نمادین نورمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.