پالایش نیکل از زه آب ها توسط گیاهان آبزی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC03_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی چرم

دانشیار

امیر پرنیان

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

نعمت اله جعفرزاده حقیقی فرد

استاد بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

مهری دیناروند

کارشناس ارشد گیاهشناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اهواز

چکیده

با افزایش جمعیت و افزایش فعالیتهای کشاورزی،صنعتی و شهری نیاز به آب بیشتر شده است و همچنین افزایش روند آلوده شدن این منابع آبی ارزشمند نیز تشدید، و به روشهایی نو و ارزان برای پالایش و بهبود کیفیت آب احساس میشود. نیکل از جمله عناصر خطرناک که در غلظتهای کم برای ادامهی حیات اکوسیستم ضرویی، و در غلظتهای بالا مضر و آلایندهای خطرناک به شمار میرود. این عنصر از طریق منابع آلوده از جمله پسابها و فاضلاب (شهری و صنعتی) سبب آلودگی و کاهش کیفیت وگاهی حتی سمیت منابع آب میگردد. گیاهپالایی با گیاهان آبزی روشی نو، موثر و ارزان برای بهبود کیفیت آب و پسابهاست، در این پژوهش طی 14 روز کشت عدسک آبی در محلول غذایی هوگلند آلوده در 4 سطح مختلف آلودگی 1، 2 ، 4 و 6 میلی گرم در لیتر) جذب گیاهی نیکل از پسابها امکان سنجی شد. گیاهان نیکل محلول را به مقدارزیادی جذب زیستی کردند و کارایی حذف نیکل تا 52 % مشاهده شد. پالایش مواد آلاینده در زمانی کوتاه به طور کامل انجام نمیگیرد اما در نتیجه گیری نهایی پالایش گیاهی نیکل و دیگر مواد آلایندهی محلول توسط عدسکآبی از پساب کارا و مناسب میباشد

کلیدواژه ها

حذف نیکل، گیاهپالایی، استخراج گیاهی، گیاهان آبزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.