آنالیز حساسیت مدل آبیاری نواری به پارامترهای ورودی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC03_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر سلطانی محمدی

دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

سعید برومندنسب

استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

کامران زینال زاده

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه

چکیده

آبیاری نواری یکی از شیوه های آبیاری سطحی است که هزینه سرمایه گذاری و انرژی کمتری نسبت به روشهای آبیاری تحت فشار دارد و بدین لحاظ مورد استفاده قرار می گیرد. مدلهای شبیه سازی می توانند ابزاری مفید برای طراحی و مدیریت سیتمهای آبیاری نواری واقع شوند. این مدلها به علت اثر متقابل پارامترهای ورودی مختلف که دارای درجه تاثیر متفاوتی بر خروجی مدل دارند پیچیده هستند. جمع آوری داده های صحرایی مورد نیاز برای مدل وقت گیر و پر هزینه است. آنالیز حساسیت مدل می تواند نشان دهد که کدام پارامتر ورودی تاثیر بیشتری بر پیش بینیهای مدل دارد و این بدین معنی است که بعضی پارامترها باید با دقت بیشتری نسبت به بقیه اندازه گیری شوند. برنامه کامپیوتریSIRMODیک مدل شبیه سازی است که در طراحی و مدیریت سیستم های آبیاری سطحی استفاده می شود. در این مدل معادلات سنت ونانت با سه روشهیدرودینامیک کامل، اینرسی صفر و موج کینماتیک حل می گردد. در این تحقیق حساسیت مدلSIRMOD به پارامترهای ورودی به آن در یک مزرعه مورد ارزیابی قرار گرفت. پارامترهای ورودی به مدل عبارتند از شیب طولی نوار، ضریب زبری، دبی ورودی و پارامترهای نفوذ. مقادیر این پارامترها±50% تغییر کرده و به مدل وارد شده اند. پارامترهای خروجی در نظر گرفته شده در آنالیز حساسیت شامل زمان پیشروی، زمان پسروی و مقدار رواناب می باشند. مطالعه حاضر نشان داد که حساسیتمدل به طور قابل توجهی با پارامترهای ورودی تغییر می کند و در مجموع مدل در فاز پیشروی به A و K ،Q در فاز پسروی به S و 0 n و A و در مورد رواناب بهQ تا دیگر پارامترها حساسیت بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی آبیاری، آنالیز حساسیت، زمان پیشروی، زمان پسروی، رواناب، مدل کامپیوتری، نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.