بررسی میدان نقش جهان اصفهان از منظر شهری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UVCONF01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1831
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، موسسه آموزش عالی حافظ شیراز
چکیده
میدان نقش جهان با وجود اینکه میتواند سند راسخ سرزندگی شهر اصفهان باشد، اما به عنوان یک میدان شناخته شده ی جهانی از نظر کیفیت منظر جمعی مورد توجه کافی قرار نگرفته، در سال های اخیر کیفیت فضاهای جمعی میدان نقش جهان روندی رو به رشد را طی نکرده و تنها جذابیت های تاریخی و معماریست که آدمیان را بارها به این فضا می کشاند، نه جذابیت های عرصه ی جمعی. حال آنکه انسانها در سراسیمگی شهرهای امروز، اغلب به دنبال فضاهای جمعی سرزنده و با هویت هستند، تا به آسایش و تعامل با هم نوعان ،در بستر پویایی، و با بهره گیری اجتماعی از فضاهای با کیفیت به سرزندگی برسند. در این مقاله با بررسی مولفه های سرزندگی در فضاهای جمعی به بررسی شرایط کنونی میدان نقش جهان پرداخته شد که از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شد.منابع تحقیق منابع کتابخانهای و پرسش نامه ای می باشد. با برسی میدان نقش جهان در دوره های مختلف زمانی دیده شد که میدان نقش جهان در دوره ی صفویه دارای هویت و سرزندگی در فضای باز میدان بوده و در دوره های قاجار و پهلوی اول و دوم سرزندگی های فضای جمعی رو به انزوا رفته و مجددا در دوره جمهوری اسلامی پیشرفتی در ارتقاء سرزندگی فضای میدان دیده شده، اما سرزندگی در فضای باز و جمعی میدان به چشم نمی خورد و همچنین هویت اولیه به هیچ ترتیبی بوجود نمی آید. چون وابسته به شرایط زمان و مکان است.پس نباید به دنبال بازگشت دقیق و کامل به همان هویت بود چون دست یافتنی نیست. اما میتوان در ارتقا آن کوشیید. میدان نقش جهان اصفهان از نوادر فضاهای شهری نسبتاً دست نخوردهی ایرانی است که از زمان احداث شدنش، در مقیاس شهر و حتّی فراتر از آن در مقیاس ایران عملمینموده و امروزه نیز در مقیاس جهان شناخته شده است.کلیدواژه ها
منظر شهری، میدان نقش جهان، میدانمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.