بررسی تحلیل گفتمان تحریم های ایالات متحده آمریكا علیه ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF06_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه بختیاری

کارشناس ارشد، علوم سیاسی، گرایش روابط بین الملل، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی

فرهاد دانش نیا

دانشیار، علوم سیاسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی

چکیده

وجود، «غیردگر» یا «دشمنی» به نام جمهوري اسلامي ايران يكي از رويه هاي جدي و اساسي تصميم سازان سياست خارجي ايالات متحده آمريكا، پس از وقوع انقلاب اسلامي ايران تاكنون بوده است و در مقابل آمریکا ستیزی» نیز از رویکردها و ايستارهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بوده است. بر اين اساس بخشي از «هویت» و «گفتمان» سیاستخارجي ايالات متحده آمريكا در طول سه دهه گذشته، در برابر يك دگر خارجي به نام ايران، معنا يافته و صورت بندي شدهاست. ايالات متحده آمريكا در راه اين دشمني بزرگ و آشتي ناپذير از ابزارهاي مختلفي در قبال ايران استفاده كرده است كهمهمترين آنها تحريم هاي اقتصادي بوده است . جمهوري اسلامي ايران از زمان تحقق، مورد تحريم هاي يك جانبه ايالاتمتحده آمريكا قرارگرفته و در طي بيش از سيسال به مرور و درفرآيندي پلكاني و تدريجي به انحاء مختلف تحت تحريم واقعشده است. پژوهش حاضر از نوع توصيفي – تحليلي است كه در پي پاسخگويي به پرسش؛ گفتمان تحريم در سياست خارجيايالات متحده، در مواجهه با جمهوري اسلامي ايران چه جايگاهي دارد؛ ميباشد. جامعه آماري اين پژوهش، مطالعه اسناد،قوانين، دكترين ها، بيانات و موضع گيري هاي سياستمداران و رهبران سياست خارجي آمريكا و نيز بررسي متون و اسناد شكلدهنده به سياست خارجي ميباشد. در ادامه؛ اين پژوهش ضمن بررسي متغير مستقل (تحريم هاي آمريكا عليه ايران)، و متغيروابسته (گفتمان انقلاب اسلامي) به بررسي گفتمان حاكم بر تحريم هاي ايالات متحده عليه ج در ا.ا. چارچوب نظري«ساختار شکنی» ژاك دريدا اين فرضيه را پردازش ميكند كه هدف تحريم، شالوده شكني از مركز ثقل گفتمان جمهوري اسلامي ايران تحت عنوان اسلام سياسي به مثابه يك مدل سياسي اقتصادي كارآمد است.

کلیدواژه ها

سیاست خارجی آمریکا، گفتمان تحریم، ساختارشکنی، انقلاب اسلامی، اسلام سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.