بررسی تأثیر عوامل مختلف بر تغییر شکل و مقاومت محوری خاک های رسی مسئله دار در شبکه های آبیاری و زهکشی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC03_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1135
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی رودخانه دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز
استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
خاک مورد استفاده جهت بستر سازه ها و بخش های مختلف در اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی یکی از پارامترهای مهم ی است که باید مورد توجه فراوان قرار گیرد . عدم وجود خصوصیات کیفی و ژئوتکنیکی لازم در تمامی خاک ها، امروزه تثبیت خاک را با استفاده از مصالح و مواد افزودنی مورد توجه قرار داده است . مقاومت محوری و مدول الاستیسیته از پارامترهای مهمی بوده که پتانسیل تغییر شکل خاک را بیان می نمایند. با افزایش مقاومت محوری و مدول الاستیسیته، تنش های وارده تغییر شکل کمتری را به خاک اعمال می نمایند. هدف این تحقیق بررسی تأ ثیر رطوبت و تراکم بر مقاومت محوری و مدول الاستیسیته خاک های رسی مسئله دار است . در این مقاله نمونه های خاک رس ی مسئله دار در رطوبت های بهینه، دو درصد کمتر، چهار درصد کمتر، دو درصد بیشتر و چهار درصد بیشتر و در تراکم های 85 ، 95 و 100درصد مورد آزمایش تک محوری قرار گرفتند. در هر یک از این حالات با استفاده از منحنی های تنش -کرنش، مقاومت محوری حداکثر و مدول الاستیسیته خاک اندازه گیری و محاسبه شد . بر اساس یافته های این تحقیق، با افزایش رطوبت مقاومت محوری کاهش می یابد؛ به گونه ای که با تغییر رطوبت از چهار درصد کمتر ازرطوبت بهینه به چهار درصد بیش از رطوبت بهینه مقدار مقاومت محوری به طور متوسط 84 درصد در تمامی تراکم ها کاهش می یابد. از طرفی نتایج حاصل از آزمایشها دلالت بر این دارد که با افزایش رطوبت مقدار مدول الاستیسیته خاک به شدت کاهش می یابد؛ به طوری که، مقدار این کاهش برای افزایش رطوبت از چهار درصد کمتر از رطوبت بهینه به رطوبت بهی نه در حدود 82 درصد است.کلیدواژه ها
خاک رسی، مقاومت محوری، مدول الاستیسیته، رطوبت ، شبکه های آبیاری و زهکشیمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.