رویکردی از نقش خانواده در تفکر انتقادی با تاکید بر سواد رسانه ای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین قبادپور

کارمند شهرداری اراک

نسرین جعفری

کارمند شهرداری اراک

چکیده

تلاقی رسانه و تکنولوژی در فرهنگ جهانی، روش یادگیری ما را درباره دنیا در فرهنگ جهانی به چالش کشیده و آموزش بطور اساسی تغییر کرده است. دیگر توانایی خواندن و نوشتن کلمات چاپی کافی نیست. آموزش سواد رسانه ای چهارچوب و روش آموزشی را برای سواد جدیدی فراهم میکند که برای زندگی، کار و شهروندی در قرن بیست و یکم لازم است.به دلیل آن که گرایش افراد به تفسیر اطلاعات در یادآوری اطلاعات نیز تأثیر میگذارد؛ اتخاذ روشهایی که انگیزه و علاقه دانش آموزان را تقویت کرده و با ایجاد چالش در فرآیندهای فکری، منفعل و محتاط بودن را به تبادل نظر و تفکر فعال تغییر دهد، امری ضروری است. هدف این تحقیق مروری، بررسی اهمیت و راه های پرورش تفکر انتقادی در دانش آموزان است. مدارس باید زمینهای را فراهم سازند تا دانش آموزان بتوانند پیامها و محتویات انواع رسانه ها را آگاهانه نقد و قضاوت کنند. سواد رسانه ای ابزاری است که به فرد اجازه میدهد با دنیای اطلاعات در تعامل باشد و هوشمندانه نیازهای اطلاعاتی خود را شناسایی، جستجو و بهرهبرداری قرار دهد . با توجه به آنچه گفته شد این مقاله بر آن است تا با ارائه تعاریفی چند از سواد رسانه ای، اهمیت و نقش آن را در پرورش افکار انتقادی دانش آموزان به اختصار مورد مطالعه و بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

سواد رسانه ای، خانواده، تفکر انتقادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.