ساماندهی خیابان امام خمینی شهر آباده با تکیه بر ضوابط طرح های توسعه شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زریر صالح پور

عضو هیئت علمی تمام وقت گروه عمران و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

زهره دیماد

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

پژوهش حاضر با هدف ساماندهی خیابان امام خمینی شهر آباده با تکیه بر ضوابط طرح های توسعه شهری اجرا شده است روش انجام پژوهش توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری کلیه ساکنین محله خیابان امام خمینی شهر آباده می باشد که تعداد جامعه آماری پژوهش حاضر تعداد 4750 می باشد ابزار سنجش در پژوهش حاضر تعداد 357 پرسشنامه می باشد. یافته ها نشان دادند مدیریت شهری نیز نتوانسته همزمان با افزایش جمعیت شهر در راستای افزایش توسعه ساماندهی سرانه فضای سبز شهروندان اقدام نماید. بنابراین نوزیع نابرابر سرانه فضای سبز در سطح شهر آباده خصوصا حوزه خیابان امام خمینی مغایر با اصول توسعه پایدار شهری در بعد زیست محیطی است. با بررسی جایگاه فضای سبز عمومی و پارک ها در طرح های شهری آباده به راحتی می توان به این نتیجه رسید که فضاهای در نظر گرفته شده برای این کاربری، غالبا فضاهایی ناهمگون هستند که رعایت همجواری های سازگار با این کاربری حمل و نقل خیابان امام خمینی در مورد بعضی خیابان های دیگر این شهر اعمال نشده است و همچنین بعضا قابلیت تبدیل به کاربری دیگر را نداشته اند. در مجموع باید گفت خیابان امام خمینی نقش محوری در سطح شهر آباده را دارد، کاهش امنیت و ضریب ایمنی اجتماعی و روانی این فضاها، توزیع نامتعادل امکانات و خدمات در خیابتن امام خمینی، پراکنش نامناسب برخی از ورودی های این خیابان در نواحی مختلف شهر در حوزه ای ورودی این خیابان، عدم تعادل و توازن با نیازهای اجتماعی و جمعیتی مختلف شهر از مشکلات مربوطه به کاربری آن در سطح شهر آباده می باشد که اساسا در طی این پژوهش به دنبال آن هستیم.

کلیدواژه ها

ساماندهی خیابان امام خمینی، شهر آباده، ضوابط طرح های توسعه شهری، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.