پهنه بندی احتمال خطر زمین لغزش با استفاده از تکنیک های سیستم اطلاعات جغرافیایی درحوضه آبریز لیقوان چای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_235
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا کوچه باغی رضا

کارشناس ارشد سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور دانشگاه تبریز، تبریز

ابوالفضل مختاری اصل

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آب خیزداری آذربایجان شرقی، تبریز

داود مختاری

استاد، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی، دانشگاه تبریز

چکیده

این تحقیق با هدف شناسایی عوامل مؤثر در ایجاد پدیده زمین لغزش و مشخص کردن مناطق دارای پتانسیل، جهتپهنه بندی زمین لغزش در بخشی از حوضه آبریز لیقوان چای به روش تحلیل سلسله مراتبی انجام شده است. ابتداعوامل مؤثر در وقوع زمین لغزش های رخ داده شناسایی شدند. سپس لایه های اطلاعاتی از قبیل شیب، جهت شیب،طبقات ارتفاعی، لیتولوژی، مقدار بارندگی، فاصله از آبراهه، فاصله از گسل، فاصله از جاده و کاربری اراضی با استفادهاز تکنیک GIS، در نرم افزار Arc GIS تهیه گردید. سپس با استفاده از تصاویر ماهواره ای و عملیات میدانی زمینلغزش های موجود شناسایی شد. در مرحله بعد با به کار گیری روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) عوامل موردبررسی به صورت زوجی مقایسه و وزن هر یک از عوامل، با استفاده از نرم افزار الحاقی AHP، محاسبه شد. وزنهای به دست آمده در نرم افزار Arc Map به لایه مربوطه اعمال گردید. سپس اقدام به تلفیق لایه ها گردید. نهایتانقشه پهنه بندی زمین لغزش به دست آمد. نتایج حاکی از این است که این روش به دلیل استوار بودن بر مبنایمقایسه زوجی موجب سهولت در انجام محاسبات، در مقایسه با سایر روش های پهنه بندی است.

کلیدواژه ها

پهنه بندی خطر زمین لغزش، تحلیل سلسله مراتبی، حوضه آبریز لیقوان چای، سیستم اطلاعات جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.