بررسی انواع روش های کشف و حذف حمله سیاه چاله بر روی انواع پروتکل های شبکه Ad-Hoc

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های مهندسی رایانه
  • کد COI اختصاصی: RCEITT06_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده اسماء علوی

دانشجو، دپارتمان مهندسی کامپیوتر، آموزشکده فاطمه الزهرا مراغه، دانشگاه فنی حرفه ای، آذربایجان شرقی، ایران

مسعود صدقی وش

مدرس، دپارتمان مهندسی کامپیوتر، آموزشکده فاطمه الزهرا مراغه، دانشگاه فنی حرفه ای، آذربایجان شرقی، ایران

چکیده

شبکه های ویژه سیار ، شامل مجموعه ای از گره ها میباشد که میتوانند آزادانه بدون داشتن هیچگونه زیرساخت شبکه ای و از طریق فرکانس های رادیویی با یکدیگر در ارتباط باشند. امروزه مبحث امنیت در این شبکه ها یکی از مباحث مهم تحقیقاتی است. امنیت یک عامل اساسی جهت ایمنی در انتقال بسته بین دو گره در شبکه بی سیم ادهاک است. گره های حسگر بی سیم دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند و منجر به ایجاد چالش های امنیتی میشوند. در مقایسه با سایر شبکه های بی سیم، WSN مشکل امنیتی بیشتری دارد که این ممکن است به دلیل ماهیت پخش پیام ها، منابع و محیط آن ها باشد. یکی از حملات سنتی و ها، حمله سیاه چاله است. در اصلی WSN شبکه های ادهاک حمله سیاه چاله به حمله یک گره مخرب اشاره دارد که با جعل شماره دنباله و تعداد هاپ 3 ها در مسیریابی، بسته را در مسیر از یک منبع به مقصد گمراه می کند. سیاه چاله گره ای است که می تواند بصورت اختیاری حمله سیاه چاله را انجام دهد یا به عنوان یک گره معمولی عمل کند. در این مقاله بر سیاه چاله ها، انواع الگوریتم های مسیریابی و تفاوت آن ها با هم تحقیق شده است.

کلیدواژه ها

شبکه های Ad-Hoc، سیاه چاله، پروتکل AODV، پروتکل OLSR، الگوریتم های مسیریابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.