اثربخشی تدریس مفاهیم انتگرال با جئوجبرا در محیط یادگیری سازنده گرا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فیزیک، ریاضی و توسعه علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: FMCBC02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه امیری پور

گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فاطمه مرادی

گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

محیط یادگیري سازنده گرا با تکیه بر فناوري هایی همچون نرم افزارهاي آموزشی بر اساس یادگیري حاصل از ساختن ذهن و تفکر هستند که افراد با ترکیب و تطبیق دانش قبلی و جدید، شروع به ساختن و استدلال میکند. جئوجبرا ابزاري فناوري است که روش یادگیري متفاوتی را براي یادگیري مفاهیم ریاضی فراهم می کند، یعنی ویژگی هاي ریاضی- هندسه-جبر پویا را با رویکرد نمادین فراهم می کند. از آنجایی که درك مفاهیم انتگرال براي دانشجویان در آموزش عالی با چالش هاي متعددي همراه است، محققین در صدد شدند تا به بررسی اثربخشی رویکرد محیط سازنده گرا با تکیه بر نرم افزار جئوجبرا به عنوان شیوه اي موثر در یادگیري عمیق مفاهیم انتگرال در دانشگاه بپردازند. لذا 44 دانشجوي پسر شاغل به تحصیل در رشته هاي فنی- مهندسی که در حال گذراندن ریاضی 1 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) هستند، به روش شبه خوشه اي انتخاب شدند و مداخله مبتنی بر رویکرد محیط سازنده گرا با تکیه بر استفاده از نرم افزار جئوجبرا به مدت دو ماه اجرایی شد. پیش آزمون هاي ریاضی قبل از مداخله سنتی و جدید پیاده سازي شد و براي بررسی دقیق تر یادگیري مفاهیم انتگرال، پس آزمون ها پس از مداخله ها اجرایی شدند. نتایج آزمون تی براي نمونه هاي مستقل نشان داد که تدریس مفاهیم انتگرال با جئوجبرا در محیط یادگیري سازنده گرا به عنوان شیوه اي موثر در یادگیري مفاهیم انتگرال در دانشگاه محسوب می شود. لذا با توجه به نتایج بررسی می توان به اساتید ریاضی پیشنهاد داد که از رویکرد محیط سازنده گرا براي دیگر مباحث ریاضی در دانشگاه نیز استفاده شود. می توان کارگاه هایی جهت آموزش بهتر اجراي محیط سازنده گرا براي هم اندیشی گروهی اساتید ریاضی در گروه هاي ریاضی دانشگاه اجرا شود.

کلیدواژه ها

ریاضی، انتگرال، سازنده گرا، تدریس، محیط یادگیری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.