تعیین نیاز چغندر قند بذری در منطقه اردبیل

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI09_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلیم فرزانه

عضو ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

سعید صادق زاده حمایتی

عضو ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

ودود ساعدنیا

عضو ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

رئوف سیدشریفی

عضو ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

چکیده

منطقه اردبیل به سطح زیر کشت 4000 هکتار و با تولید بیش از 8000 تن بذر چغندر قند به دلیل شرایط خاص آب و هوایی تنها منطقه تولید بذر چغندر قند برای 33 کارخانه قند فعال کشور میباشد. بنابراین افزایش کمیت و کیفیت تولید بذر در این منطقه اهمیت زیادی دارد. بدیهی است که تخلیه مداوم انواع عناصر غذایی از خاک بدون ترمیم و جایگزینی این مواد، روند نزولی قابلیت تولید خاک های این مناطق را به همراه خواهد داشت (1). در این راستا استفاده از کودهای ازته و فسفره در جهت افزایش کمیت و کیفیت بذر ضروری است. به طوری که زاریشنیاک و شیان (4) معتقدند مصرف فسفر و ازت، میزان جوانه زنی، وزن هزار دانه و اندازه بذر را در چغندر قند اقزایش میدهد. مازپین و اودویدنکو (3) در آزمایش با مقادیر مختلف کودهای ازته و فسفره گزارش کردند که مصرف به ترتیب 180 و 135 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و فسفر بیشترین عملکرد بذری چغندر قند را در مقایسه با سایر تیمارهای کودی تولید نمود. خارچنکو (2) در رابطه با تاثیر نیتروژن همراه با سوپر فسفات غنی شده با بورات کلسیم روی کیفیت بذر چغندر قند گزارش کرد مصرف این کودها علاوه بر افزایش عملکرد بذر، درصد جوانه زنی بذور را هم افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.