اسلام سازنده سرمایه اجتماعی یا چالش پیش روی لیبرال دموکراسی: با تاکید بر نظریه پایان تاریخ فرانسیس فوکویاما

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش منطقه ای علوم سیاسی و روابط بین المللی از دیدگاه اسلام
  • کد COI اختصاصی: SHAREZAPOLITIC01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عمویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات منطقها ی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

نظریه پایان تاریخ فرانسیس فوکویاما بدنبال بیان برتری و پیروزی ایدئولوژی لیبرال دموکراسی برسایر ایدئولوژی های هم عصر خود می با شد و ایدئولوژی لیبرال دموکراسی را اخرین و کاملترین دست یافته اندیشه ای بشر در حوزه ایدئولوژی ها می داند که تاکنون محل بحث و جدلهای فراوانی قرارگرفته است در بخشی از این نظریه شاهد مورد توجه واقع شدن اسلام به عنوان چالش پیش روی لیبرال دموکراسی می باشیم لذ ا دراین نوشتار برانیم به بررسی این مسئله بپردازیم که در نظریه فوکویاما آن چه چالش به شمار می رود دین اسلامی می باشد یا آن که این بنیادگرایی اسلامی می باشد که در سالهای اخیر در کانون توجه بسیاری قرارگرفته است. علاوه بر این در ادامه بحث مسئله سرمایه اجتماعی بیان شده در نظریه فوکویامان و رابطه آن با ادیان با تاکید بر دین اسلام مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا به یک نتیجه منطقی در ارتباط با جایگاه دین اسلام در نظریه پایان تاریخ فوکویاما و رابطه آن با سرمایه اجتماعی دست یابیم.

کلیدواژه ها

پایان تاریخ، فوکویاما، بنیادگرایی اسلامی، دین اسلام، سرمایه اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.