نقش آفرینی مدلهای بلوغ در بهبود و تحول کیفی نظامهای مدیریت دانش سازمانی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بهبود و تحول اداری
  • کد COI اختصاصی: CAIT03_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب کراری

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، مسئول اداره مهندسی معاونت تولید قطعات پر

صابر اقاجانی

کارشناس ارشد مدیریت، معاونت منابع انسانی شرکت ایران خودرو

مریم رضایی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، مسئول بهبود روشهای معاونت توسعه محصولات

چکیده

امروزه و در عصر اقتصاد دانش محور، با توجه به افزایش اهمیت مدیریت دانش در موفقیت سازمانی، بصورت روزافزونی از این مفهوم درسازمانهای پیشرو برای خلق مزیت رقابتی پایدار استفاده می گردد. با وجود این هنوز رویکرد جامع و مناسبی جهت تعیین وضعیت فعلی سازمانها در زمینه مدیریت دانش و بالتبع آنچه باید انجام دهند تا به جایگاه مطلوب برسند وجود ندارد. برای پر کردن این خلا در سالهای اخیر، توسط متخصصین ذیربط مدلهایی با الهام از مدلهای بلوغMaturity Modelsبا عنوان مدلهای بلوغ مدیریت دانش پیشنهاد گردیده است. این مدلها که بر بستر مفاهیم مدیریت کیفیت و مهندسی فرآیندها شکل گرفته اند می توانند در کنترل و ارزیابی ساختارهای مدیریت دانش و بهبود و تحول نظام های اداری مرتبط با این حوزه، سازمانها را یاری نمایند. علاوه بر این می توان از این مدلها برای پشتیبانی یادگیری نظام مند مدیریت دانش در زیرمجموعه های مختلف هر سازمان استفاده نمود. در مقاله حاضر، مدلهای بلوغ مدیریت دانش منتخب توسعه یافته تاکنون، معرفی شده و بطور خلاصه مورد نقد و بررسی قرار گرفته اند

کلیدواژه ها

مدیریت دانش- بهبود کیفیت- مدلهای بلوغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.