مقایسه نتایج تحلیل عددی تعیین فشار هیدرودینامیکناشیاز زلزله در سدهای قوسی با نتایج روشهای تحلیلی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس منطقه ای مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GHAEMCIVIL01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما قاسمی

کارشناسارشد سازه، موسسه مهندسین مشاور ایمنسازان، تهران، ایران

رضا تقی پور

دکتری عمران، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی و

چکیده

تحلیل دینامیکی سدهای بتنی قوسی در مقابل نیروی زلزله، بدلیل وجود مخزن، نسبت به سازه های متعارف مانند ساختمان ها از پیچیدگی بیشتری برخوردار می باشد. این پیچیدگی عمدتاً ناشی از تفاوترفتاری آب مخزن با مصالح تشکیل دهنده جسم سد و یا پی آن می باشد. تغییر فشار آبمخزن سد در اثر زلزله و اثراتهیدرودینامیکناشی از آن بر روی بدنه سد و پی، از موارد مهم و اساسی است که باید در بررسی رفتار دینامیکی سد قوسی مورد توجه ویژه قرار گیرد. در گذشته، رو شهایتحلیلی و تجربی مختلفی برای تعیین فشار هیدرودینامیکی وجود داشته است. هر کدام از این روشها با فرضیات و محدودیتهای ساده کننده ای همراه بوده اند که بسیاری از آنها به علت عدم شناخت دقیق ماهیتدینامیکی مساله و عدم توجه به ویژگیهای رفتاری دو محیط مجاور با جنس متفاوت و تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر بوده است. در مقاله حاضر، از برنامه اجزای محدود ANSYS برای آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی نمونههایی از سد بتنی تکقوسی با مشخصات هندسی مختلفاستفاده شده است و نتایج حاصل از آن با روشهای تحلیلی و تجربی مقایسه شده است. نتایج بدستآمده حاکی از آن استکه روند کلی تغییر فشار هیدرودینامیکدر روشهای تحلیلی و تجربی انطباق نسبتاً خوبی با روش اجزای محدود دارد. اما بطور کلی، میتوان گفت که نتایج حاصل از روشهای قدیمی محافظه کارانه تر از روش اجزای محدود، در تعیین فشار هیدرودینامیکمیباشند.

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی، سد بتنی قوسی ، فشار هیدرودینامیک ANSYS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.